nu cumva s-a schimbat mult legea de atunci? Cautam si logica din lege, daca din salariile compensatorii s-au retinut aceleasi taxe ca pe un salar mai mare, de ce sa nu beneficiezi de somaj?
Calculare ajutor de somaj. Desi este stiuta formula de calcul a ajutorului de somaj, intrebarea vine astfel. Daca s-au primit salarii compensatorii prin disponibilizare individulala si nu colectiva, salarii care au fost supuse noii legi din noiembrie 2023 la impozitare si ca urmare s-a platit impozit si toate celelalte taxe la fel ca la un salar normal, la somaj se iau in calcul salariile compensatorii sau nu? Daca nu, de ce, ce lege ar spune aceasta exceptie?
Adaug continuarea problemelor care pot genera un al doilea caz de dosar civil la instantele de judecata.
Deci dupa ce am pierdut la Tribunal cu hotarare doar definitiva (nu scrie si irevocabila), hotararea am primit-o pe data de 12.12.2014 la 10 zile adica in 22.12.2014 am hotarat sa merg sa predau permisul si sa-mi ispasesc pedeapsa unei fapte necomise, in fine. Problema a aparut cand dupa 30 de zile cand sa ridic permisul mi s-a transmis ca permisul imi este retinut pe 30+30 de zile, adica 30 de zile in plus ca am predat permisul la mai mult de 15 zile de la hotarare. Cum aveam sa stiu despre hotararea din 31.10.2014 cand ei am fost instiintat doar in 12.12.2014?
Acum intyrebari in incercarea intelegerii legilor interpretate de politisti si chiar si justitie fiecare in felul lor.
1. Daca in dovada de restituire permis pentru dosar deschis in instanta pe baza grefei scrie "...persoana in cauza a fost informata despre obligatia de a se prezenta la S.R. T in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti..." (art. 118 alin.4 si 5), iar eu in instanta judecatoreasca am castigat si am pierdut in Tribunal la apel-ul facut de politie ca hotarare doar definitiva, conform carei legi a trebuit sa predau permisul???
2. De ce pe dovada de conducere eliberata la predarea permisului catre politie, dovada pentru o zi, scrie la rubrica "i-a(u) fost retinut(e) la data de 12.12.2014" (data care coencide cu instiintarea prin posta), de ce aceasta data este indicata si nu data hotararii aceea de 31.10.2014, daca data instiintarii nu se ia in considerare??? In mod normal si legal ar trebui sa fie predarea permisului in 15 zile de la data instiintarii, fara instiintare nu poti stii caile de atac decat hotararea definitiva.
3. ce inseamna expresia "in mod nejustificat" expresie din legea 118 alin.5? Care este modul justificat?
Nu cumva pe langa legi proaste date de parlamentari plictisiti ne lovim si de politie proasta care interpreteaza legea gresit?
De ce trebuie sa ispasesc 60 de zile de pedeapsa fara permis pentru o fapta care n-am comis-o???
M-am bucurat degeaba pentru dreptate in Romania. Politia a facut APEL la sentinta data de judecatorie. Apelul a fost facut fara nici o adaugire doar contestand sentinta. M-am si prezentat la proces unde nu am zis nimic mai mult decat ca sustin tot ceea ce am depus la dosar si ca rog instanta sa admita plangerea mea.
Am primit sentinta "APEL admis", adica a pierdut procesul, astept sa primesc motivatia, sunt mort de curios sa vad de ce am pierdut in apel. Nu-mi vine sa cred, pe acest subiect tragand concluzia ca esti la cheremul politiei, politia nu trebuie "intr-un stat de drept ca Romania" sa depuna probe pentru acuzare, oare la ce mai exista radare? La ce mai exista filmari la treceri de pietoni?
Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti care mai sunt procedurile dupa o astfel de hotarare definitiva data de Tribunal? Pot ataca statul Roman la CEDO? Ce sanse am la CEDO impotriva politiei romane fara probe, si cat de anevoioase sunt procedurile? Odata deschis proces la CEDO pot pastra permisul sau trebuie sa-l predau politiei conform sentintei din statul meu.
Ma bucuram si eu de dreptate, se pare ca inca nu merge. Ce lectie credeti ca va invata politistul din aceasta sentinta? Ca poate face abuz oricand ca oricum castiga, si va povesti si colegilor lui sa faca la fel.
Am primit sentinta instantei de judecata. Plangere adminsa! Doamne-ti multam ca se mai face cateodata dreptate si in tara asta. Nu existau probe de ambele parti, si totusi instanta a dat drept de cauza cetateanului. Urmeaza sa vad daca IPJ va face recurs sau nu. Daca primesc recurs sunt pregatit sa atac cu daune morale de data asta, m-am saturat sa-mi pierd timpul si nervii prin instante pentru lipsa lor de competenta, sau din cauza abuzului. Ce parere aveti?
=D>
sa inteleg ca nu exista nici un avocat care sa cunoasca legea ce incrimineaza furtul de proprietati private prin diferite conditionari? Cu ce lege sau drept Enel poate confisca un bun privat, o retea construita de persoane fizice???
da, este adevarat ma bransez la reteaua nationala si platesc bransamentul, asta nu este nici o problema. Problema este inainte de bransare la reteaua nationala care cu ceva timp inainte era a mea (o bucata din ea). Acea retea care s-a nationalizat si enel-ul si-a insusit-o trebuia despagubita persoana care a investit, adica eu. Nu asa este logic? Dar mai presus de logica este lege, haideti sa gasim ce lege spune ca trebuie sa donez reteaua gratis, sau ce lege spune ca enel nu trebuie sa ma despagubeasca? Aici nu e vorba de bani publici investiti, ci bani privati investiti, si mai grav, asemeni legilor proprietatilor private.
nu inteleg, puteti fi mai explicit? Ce investitie fac eu fara profit? Enel nu mi-a facturat bani pentru a face reteaua, ci eu am construit-o cu investitie baneasca si timp alocat si nervi si umblatura, iar la final enel-ul a luat-o integral fara nici cea mai mica despagubire.
Daca statul dezvolta o autostrada, si autostrada trece pe terenul meu, nu este normal ca statul sa ma despagubeasca? Ceea ce de fapt se si intampla, numai ca la curent nu inteleg de ce este altfel.
Pe factura scrie doar "sume din regularizari", nu vad niciunde scris ca eu devin investitorul retelei enel "fara sa primesc actiuni".
Haideti sa vorbim mai concret pe legi. Deci ce lege imi da dreptul sa atac in instanta ca mi-a fost luat un bun fara sa fiu despagubit? Sau ce lege spune ca eu trebuie sa donez reteaua construita gratuit?