avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculare ajutor de somaj 2024
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculare ajutor de somaj 2024

Calculare ajutor de somaj. Desi este stiuta formula de calcul a ajutorului de somaj, intrebarea vine astfel. Daca s-au primit salarii compensatorii prin disponibilizare individulala si nu colectiva, salarii care au fost supuse noii legi din noiembrie 2023 la impozitare si ca urmare s-a platit impozit si toate celelalte taxe la fel ca la un salar normal, la somaj se iau in calcul salariile compensatorii sau nu? Daca nu, de ce, ce lege ar spune aceasta exceptie?
Cel mai recent răspuns: antonio1 , utilizator 06:49, 23 Ianuarie 2024
Suma prevăzută la art.39 lit.b din Legea nr.76/2002 şi care intră în componenţa indemnizaţiei de şomaj, reprezintă media salariului de bază lunar brut, pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare şi nu a venitului brut realizat. Or, noţiunea de salariu, astfel cum este definită prin art.154 – 155 Codul muncii, nu poate include şi plăţile compensatorii acordate de angajatori, ca măsură de protecţie, în cazul salariaţilor concediaţi.
(Tribunalul Hunedoara Secţia conflicte de muncă şi asigurări sociale – Sentinţa nr.1664/LM/16 noiembrie 2010, rămasă irevocabilă în data de 11.04.2011 prin respingerea recursului.)
nu cumva s-a schimbat mult legea de atunci? Cautam si logica din lege, daca din salariile compensatorii s-au retinut aceleasi taxe ca pe un salar mai mare, de ce sa nu beneficiezi de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj 2011 mi2006st mi2006st Am fost disponibilizat in inceputul lunii ianuarie 2011 si am primit salarii compensatorii cat si salariul cuvenit ptr. zilelele lucrate in luna ianuarie ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei de somaj bratubotan bratubotan Solicit si eu o parere la urmatoarea problema: La 01 Februarie 2009 am fost disponibilizat de la Romtelecom datorita retehnologizarii dupa 32 de ani ... (vezi toată discuția)
Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)