Buna ziua. Va multumesc mult pentru mesajul anterior. Adevarul e ca eu am incercat sa discut cu celalalt sofer sa ne intelegem inaintea unui proces, insa el nu raspunde la telefon si nu vrea sa vorbeasca cu mine. Lucru cam ciudat dupa parerea mea.
Insa mesajul dumneavoastra ne-a mai incurajat si ne-a dat sperante. Din pacate exista mai multe nereguli referitoare la procesul verbal al politiei, lucruri pe care nu le-am mentionat de la inceput, nevrand sa fac rau nimanui. M-am decis insa sa vi le enumar, datorita credintei dumneavoastra ca acel politist a facut un lucru gresit. Asadar:
-la sosirea noastra la sectie sa dea prietenul meu declaratia,in ziua accidentului, pv era deja intocmit, deci nu cred ca s-a mai tinut cont de declaratia lui;spun acest lucru pt ca politistul il tot grabea pe prietenul meu sa scrie declaratia,celalalt tocmai si-o terminase, si dupa ce a predat-o, a primit pv sa-l citeasca si sa-l semneze(asta in timp ce prietenul meu inca nu isi terminase de scris declaratia)
-celalalt sofer a luat pv si a iesit cu el din sectie(am observat ulterior ca avocata lui era pe o banca afara),lucru neingaduit din cate am observat pt ca politistii se enervasera rau
-la citirea pv am observat ca aparea si un martor pe care nu-l vazusem la accident(eu eram la spital,dar prietenul meu era la locul faptei si nu a vazut niciun martor);politistul ne-a spus ca asta e procedura,se ia un strain de pe strada;insa ulterior,celalalt sofer s-a dat de gol si ne-a spus ca martorul la masuratori era cumnatul lui
La inceput n-am avut nimic cu celalalt baiat.Am dus masina la service,am inteles ca o sa coste destul de mult,suma din care asigurarea lui plateste jumatate.Nu doresc inceperea urmaririi penale,dar nici nu ma incanta ideea ca tot noi sa platim o multime de bani sa ne reparam masina.Am discutat cu cineva si am inteles ca eu pot sa-l dau in judecata sa-mi plateasca daune materiale, dar pot si sa ma inteleg cu el pe cale legala,pt a evita procesul. E posibil asa ceva sau ma va acuza ca-l santajez? Departe de mine gandul,insa daca e nevoie,il voi da in judecata. Pt a face acest lucru trebuie sa mai obtin vreun certificat de la un medic legist(de la Institutul Mina Minovici) sau ajunge dosarul celor de la garda de neurochirurgie de la spitalul unde am fost dusa? Ma puteti sfatui cum sa continui pt a fi bine pt toata lumea? Si nu se va tine cont nicaieri de alcoolemia lui de 0.06?
Va multumesc mult.
Dupa accident,nu am fost internata,dar trebuie sa port un guler rigid timp de 7 zile. Deci dupa cum ati spus dumneavoastra,nu se pune problema de vatamare corporala. Mai departe, ar trebui sa-l dau in judecata pe celalalt sofer daca am pretentii materiale.
Politia a incheiat un pv de cercetare la fata locului,inca nu a fost sanctionat niciunul dintre soferi. Li s-au luat permisele dar au dovezi de circulatie valabile 15 zile si cu posibilitate de prelungire. Din cate stiu eu s-au efectuat masuratori,dar pe cand a ajuns echipajul de politie,masina in care am fost pasager fusese mutata,pt a nu incurca circulatia,la indemnul unui alt politist.
oricum,acum am inteles mult mai multe. deci daca nu avea alcoolemia peste limita legala,nu va fi gasit vinovat mai mult decat soferul masinii in care eram. ambii soferi au incalcat reguli de circulatie si din aceasta cauza isi vor plati jumatate din reparatia masinilor si li se vor retine probabil permisele. eu nu sunt considerata victima pt ca nu am peste 10 zile de ingrijiri medicale.asadar, daca eu vreau ca celalat sofer sa plateasca,trebuie sa-l dau in judecata pe cale civila. oricum nu aveam de gand sa incerc sa-l bag la inchisoare pe bietul om.:)
va multumesc tuturor pt raspunsuri,mi-au fost de mare ajutor si sper ca am inteles tot.
va multumesc pt raspunsuri. mai am niste intrebari daca poate cineva sa-mi raspunda..daca soferul celalalt avea la testul cu fiola 0.06 iar limita e 0.4(asa am gasit eu) inseamna ca nu va conta prea mult acest lucru? adica va fi considerata doar contraventie?
adica rezolvarea inseamna ca li se ia probabil carnetul amandorura,prietenul meu isi plateste 1/2 din reparatii iar celalalt nimic pt ca ii plateste casco si rca?
mi se pare ciudat ca tot soferul masinii in care eram sa fie considerat mai mult vinovat,tinand cont ca celalalt bause si avea viteza mare. nu am mai avut de-a face cu legea in accidentele rutiere si sunt cam debusolata.
va multumesc anticipat pt raspunsuri. apreciez sfaturi si de la persoane care au fost in aceasta situatie.
acum 3 zile am fost pasager in dreapta intr-un accident rutier.pe scurt,prietenul meu a virat stanga printr-un loc cu linie continua si sina de tramvai si in timp ce eram opriti oblic pe sine,semnalizam si ne asiguram ca nu vine nicio masina din sens opus,am fost loviti in roata din spate stanga de o alta masina si intorsi cu fata spre sensul din care veneam,impactul a fost puternic de unde presupun ca avea viteza mare.soferii n-au patit nimic dar eu am fost dusa la spital si acum trebuie sa port un guler timp de 7 zile.nu am fost internata. problema e ca celalalt sofer sustine ca mergea pe linia de tramvai si noi i-am sarit in fata.la testul cu fiola i-a iesit 0,06.celelalte probleme:
-ambii soferi au fost acuzati ca au incalcat linia continua(art 77/2 OUG 195/2002),dar in plus,procesul verbal al politiei sustine ca prietenul meu nu s-a asigurat si nu a semnalizat inainte sa faca stanga(art 54)
-ce se intampla cu cei 2 soferi daca se continua cercetarea penala pt vatamare corporala?
-el are casco,noi asigurare normala-o sa platim pt reparatia masinii noastre?
-soferul a facut analize de sange dar inca nu i-au venit rezultatele-in cazul in care alcoolemia e sub limita(care e limita?),prietenul meu ramane singurul vinovat si nu-i mai face asigurarea masina?
-era si un indicator de trecere de pietoni in zona,n-ar fi trebuit sa fie sanctionat celalalt sofer si pt faptul ca avea viteza mare?
-cum credeti ca se va solutiona cazul?
apreciez orice sfat.
multumesc pt ajutor