avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate DorinaMia

Activitate DorinaMia

Angajatorul actual telefonic nu si - a sumat nimic, m a rugat da iau legatura cu HR firma 2, pentru a fi informata de situatia viitoare. Acest lucra am facut pe 9 aprilie, discutand telefonic si aducand argumente Hr ului. Raspunsul a fost ca va informa superiorii si va reveni cu raspuns.

In timpul discuției telefonice am solicitat fisa de post a noului job, am sms in acest sens (nu a primit). HR mi a zis ca e pozitie similara, dar din ce stiu, aici ocupam un post pe un oras, job ul de acolo e ptr 6 judete (intradevar vor fi 3 oameni, care intern se va aloca o zona). Plus alte aspecte.

Am citit lg 67 /2007 si stiu ca articolul 8 mentioneaza ca daca sunt schimbări substantiale a condițiilor de munca in detrimentul meu ctr poate înceta (am cerut fisa de post de la firma 2 si prin comparatie cu ceea ce am acum, sa vin cu argumente).

Mulțumesc pentu sfaturi
Avand in vedere ca am refuzat oferta incepand cu 1 martie, nu am discutat pasii urmatori.

Eu pe 1 aprilie am fost informata ca voi beneficia de salariile compensatorii (incetare ctr cu acord parti din 30 aprilie + semnarea unui nou ctr pe o perioada de 30 zile, prin care sa ajut la procesul de integrare, ulterior sa pot beneficia de somaj). Pe 9 aprilie sunt suna ca mi se ofera aceeasi pozitie (refuzata pe 1 martie, mentionez ca s a facut angajare deja) dar incepand cu 1 mai.
Sincer sunt confuza, nu înțeleg schimbările bruste de informare. Consider abuz si lipsa de comunicare din partea firmei 2.
Eu imi doresc pachetul compensatorii, avand in vedere ca incepand cu 1 iunir posibil sa am un nou job.
Buna ziua
Am rugămintea daca se poate sa va exprimati opinia Dvs la situatia descrisa mai jos, respectiv :
Lucrez la firma 1 (cendent), care în perioada imediat următoare urmeaza sa fuzioneze cu firma 2 (cesionar). Pana la aceasta data sunt primite toate aprobarile, mai putin hotararea de la Oficiul National al Registrului Comertului, care se va primi. Cele doua societăți au luat data de 30 aprilie data fuziunii /Data transferului.
Ref la situatia mea (a contractului de munca in derulare la firma 1), fac precizarea ca:
° in luna ianuarie am fost sunata de reprezentanții firmei 2 ca nu au pozitie valabila in noua organizatie si ma incadrez pe un pachet de compensatorii ; (nu mi a picat bine atunci, dar m am obisnuut cu ideea treptat)
°in februarie, in urma unei vizite efectuata de reprezentanții firmei 2, mi au propus un post similar din 1 Martie (asa zic ei, dar din punctul meu de vedere nu este, are acceasi denumire a functiei dar efectiv activitatea din ce am înțeles diferenta). Postul l - am refuzat categorit;
° la inceput de aprilie sunt informata de superior ca sunt pe lista de compensatorii ;
(m am bucurat deoarece intre timp (ianuarie - aprilie) am fost la interviuri si am discuție avansata cu un posibil viitor angajator, care ii comunicasem termenii, respectiv disponibilitatea mea ;
° acum câteva zile, am fost sunata de un reprezentant al firmei 2 si mi s a propus postul refuzat in martie. (i am comunicat dnei. aspecte de mai sus, plus alte aspecte si i am solicitat fisa de post)
Mentionez ca nu am primit nici un raspuns.
Sincer imi doresc compensatoriile si sa. continui activitatea profesionala la alt angajator,dacă se va concretiza.... Sau vad ce imi ofera viitorul.
Dar la acesta firma 2, nu mi doresc sa lucrez, avand in vedere lipsa lor de comunicare si corectitudine fata de viitori angajati (cei din firma 1).
Va mulțumesc