avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate Frau Lehrerin

Activitate Frau Lehrerin

Răspuns la discuția Achiziție imobil
Vă mulțumesc. Această convenție trebuie făcută înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare sau se pot face ambele deodată? Și aveți idee ce costuri presupune?

raluk0207 a scris:

Nu are importanta. Daca nu va fi un credit imobiliar si va incadrati la unul de nevoi personale, nu are relevanta ce faceti cu banii dupa (in speta, le dati parintilor ca sa achite tot pretul).
Important e sa obtineti suma.

Răspuns la discuția Achiziție imobil
Mulțumesc pentru răspuns. La cea de-a doua variantă m-am gândit și eu. Să cumpere părinții și apoi să-mi doneze. Știu că mostenirile nu se împart, în caz de divorț. Însă nu stiu, dacă banca ar accepta să imi mai acorde cei 30% din sumă, dacă nu voi fi eu cumpărătorul final.

raluk0207 a scris:

1. Convenție matrimonială de separație de bunuri.
2. Sa cumpere părinții și ulterior să vă doneze dvs.
Alte variante, nu există.

Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit în nume propriu. Ideea este că sunt căsătorită și nu avem separație de bunuri. Există vreo posibilitate să fiu unic proprietar? Urmează să semnez contractul de vânzare cumpărare și vreau ca acest bun să îmi aparțină 100% dat fiind faptul că soțul nu contribuie financiar.
Vă mulțumesc