avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate Deliaaprodu

Activitate Deliaaprodu

Buna ziua!Anul trecut,in octombrie am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de construire a unei case,in ianuarie(anul curent) au fost depuse completari de catre structurist.De atunci Arhitectul Sef ne amana,ne spuna ca intr-o saptamana ne iese autorizatia,trece luna,dupa care ne cere tot felul de documente despre care institutiile de la care ni le cere nici nu au auzit,nici nu ni le pot elibera.Prima data au cerut ceva de la Gaz,a trecut luna,dupa asta s-a rezolvat,nu i-a mai trebuit,a mai trecut o luna,dupa a cerut de la Apa(un document inexistent,legat de o teava care practic ne traverseaza o bucata din teren,dar teoretic nu),iar timp pierdut fara rezultat.Am ajuns in mai cu toate amanarile.Cum nu mai dam de el,nici telefonic,nici la Primarie(ba concediu,ba liber,ba mort in familie)am apelat la viceprimarul din localitate pentru a verifica ce se intampla cu dosarul si daca e in regula cu ce ne cere dansul.Am aflat,cu stupoare,ca dosarul nici nu este inregistrat,nici nu il gasesc cei de la Primarie,probabil este la dansul acasa sau aruncat printr-un sertar al Primariei.Saptamana viitoare revine la munca,vom afla unde e dosarul,dar cert este ca inregistrat nu este,deci va trebui sa redepunem si sa asteptam iar sa treaca termenul.Intrebarea mea este daca e legal sa nu inregistreze dosarul si sa tina dosarul unde l-o tine.Multumesc,o zi frumoasa!
Răspuns la discuția Conducta apa pe terenul nostru
Multumesc mult pentru raspuns!Teava nu are cum sa afecteze constructia,noi nu stim exact cum trece acea teava,dl. de la Urbanism stie cum trece fizic,dar casa se va afla exact in partea opusa a terenului.Pe plan apare in exteriorul terenului,in drum,nu stiu daca proprietarul tevii s-ar face vinovat,mai degraba Primaria(in cazul in care s-au facut masuratori gresite)sau cei de la Compania Apa.Si avand in vedere cine este proprietarul tevii(influenta,din pacate)...nu avem nici o sansa.Ne-a si cerut si 2000 € sa ne bransam la conducta lui si tocmai de aceea ne-am hotarat la puț.Momentan,avand in vedere situatia actuala nu putem sa ne intalnim cu cel de la Urbanism sa discutam,dar cand o vom face as vrea sa fim in tema cu legile si drepturile pe care le avem.
Buna ziua!In urma cu doi ani am cumparat un teren.Avem aviz favorabil de la Compania Apa,asteptam autorizatia de constructie de la Primarie.In planul de la Compania Apa apare o conducta paralela cu lungimea terenului nostru(in exteriorul lui),la care avem si posibilitatea sa ne si bransam.Conducta este trasa de un vecin din conducta principala pana la casa lui,pe cheltuiala sa.Am auzit ceva zvonuri ca teava,de fapt,ne taie o bucata din teren(inca nu stim cat...ca e totul un mister din partea Primariei).Cand a auzit ca vrem sa batem tarusii,domnul de la Urbanism a spus ca doreste sa fie de fata,ca este posibil sa fie nevoie sa ne retragem cu gardul pt ca,intr-adevar,conducta ne-ar trece prin teren.Este legal sa pierdem din suprafata terenului nostru si,probabil,sa fie nevoie sa si refacem actele ca sa modificam limitele acestuia?Exista si posibilitatea sa lasam conducta in interiorul curtii?Sau daca ma puteti ajuta cu o alta solutie...Va multumesc,o zi frumoasa!