avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate zoesam109

Activitate zoesam109

Multumesc cu recunostinta , pentu acest raspuns clar. Am o avocata aici, in Elvetia care stie toata povestea. Din pacate, am incaput pe mana unor excroci. Din 2018. Impreuna cu ea si cu un expert contabil am verificat Bilantul frirmei S-a constatat ca a fost facut clar , cu intentia sa fiu scoasa in paguba. A fost atacat. De la primul Bilanz au aparut inca doua!Avocata mea, stie ca am dreptate si ca sunt victima. Vrea sa ma apere in continuare, chiar dupa plecarea mea in Romania. Am platit pana acum 7000chf.. numai pentru emailuri, telefoane si cam atat. pana acum am avut din ce, deoarece am lucrat in Elvetia. Acum, am decis sa vin acasa. Am obosit muncind. Avocata doreste sa ma apere in lipsa si sa obtina pentru mine gratuitate la un eventual proces. dar eu nu ii pot furniza documentele pe care mi le cere, decat , partial. Aici, in Elvetia exista asigurare obligatorie de sanatate. Este un numar, care apare pe toate documentele de identificare. valabil si pentru sanatate si pentru pensie. Eu nu ii pot da acest document, pentru ca la noi nu exista. Iar eu nu voi fi pensionara decat peste 4 ani... am 58. Si inca multe altele. Astazi am vborbit cu ea. I-am dat decizia de pensionare a sotului meu si cam atat..Aceasta este singura sursa de venit in acest moment. A spus ca va incerca sa obtina cheltuieli gratuite. Eu voi veni luni, 27.04 in Romania. Sper sa nu intru in carantina. Si sa pot obtine o dovada de la administratia financiara ca nu am alte venituri. Sunt aproape sigura ca fosta partenera , nu va merge atat de departe incat sa vina in Romania si sa deschida alt proces, aici.. tot ce a facut, a facut din razbunare. Este destul de complicat de explicat.
Doar vreau sa stiu ce este de facut daca acesta situatie ar aparea. Deci, ca sa inteleg clar, ar trebui deschis un proces aici in Romania, in localitatea unde eu am domiciliul, la care sa vina cu toate probele din nou? Si sa se judece aici? Deci horatarea pe care ar obtine-o aici, in Elvetia, nu ar putea pur si simplu sa o execute direct , in Romania? Multumesc, multumesc, multumesc! Cu recunostinta.
Multumesc. Ce presupune o executare silita? daca nu am nimic pe numele meu? Precizez ca inca nu am iesit la pensie( mai am 4 ani) si traim doar din pensia sotului meu.
nu. Nu este decat intentia de proces. Pasul intai este intalnirea de la judecatorul de pace, dar datorita starii de urgenta Coronavirus, a fost amanata. Eu am locuit 10 ani si am muncit pana acum o luna in Elvetia. Am inchis firma pe care o aveam datorita condiitilor care au aparut. Am decis sa ma intorc acasa. In 2017 am iesit foarte ciufulita, ca sa zic asa .. ..dintr-o asociere cu o partenara . E complicat. Eu vreau sa stiu care ar fi consecintele unui proces care s-ar desfasura aici, daca eu nu as fi reprezentata de avocat( nu imi permit financiar) si daca ea( fosta partenera) ar obtine o hotarare impotriva mea, pentru a recupera o suma de bani, Cum ar putea evolua lucrurile? Ar veni statul elvetian dupa mine sa ma aresteze? Ar putea fosta partenera sa ma execute in baza unei hotarari data de o curte din Elvetia, in Romania? Am doua dosare mari si pline de dovezi si probe ca mi s.a inscenat acest prejudiciu( 35.000chf).. am o avocata in Elvetia, care imi cere acte prin care sa demonstrez ca nu imi pot permite cheltuieli de judecata dar ea nu intelege ca in Romania, este alta lume.. nu intelege ca nu ii pot furniza aceste acte.. nu avem asigurari obligatorii de sanatate, nu avem . .. multe din ceea ce aici -in Elvetia-este absolut normal. Eu vreau sa stiu la ce ma expun in momentul in care nu ma pot apara aici. La un eventula proces. Nu stiu sigur daca paratii vor continua actiunea. Sper ca nu. Dar daca ar obtine o hotarare , in lipsa mea, cum va putea fi aceasta aplicata in Romania? De 3 ani traiesc in teroarea acestei amenintari.. puteti sa im i spuneti daca si cum as putea sa imi linistesc sufletul? multumesc cu recunostinta, pentru orice raspuns.
Exista relatii juridice intre Romania si Elvetia? In cazul proceselor civile? Intre doua persoane ?In cazul unei hotarari judecatoresti data in Elvetia, aceasta ar putea fi adusa spre executare in Romania? cum? care ar fi procedura? Multumesc cu recunostinta , pentru raspuns.