in contractul individual de munca nu este stipulat nimic de plata compensatorii in caz de concediere si nici in fisa postului sau manualul de politici a firmei.afectiunea pentru care am fost operat se datopreaza si mediului de lucru.ridicat, stat aplecat...etc dar seful meu spune ca atunci cand am avut prima crizi era sambata in timpul liber iar societatea nu e de vina.eu mai am dreptul la 40 zile de medical, dupa care voi face 183.ce urmeaza daca doctorii nu-mi dau aviz scris ca ma pot intoarce la lucru.cei de la firma mi-au cerut asa ceva.un aviz scris ca ma pot intoarce la lucru fara restrictiii de la efort sau program prelungit
Buna ziua.Ma numesc Doru si am urmatoarea problema.Lucrez intr-o firma de distributie destul de mare(tigari).in ianuarie am fost operat de hernie de disc iar din pacate au fost complicatii inainte si dupa operatii care m-au tinut in medical pana acum si urmeaza sa stau si in luna mai acasa.seful meu m-a sunat sa-mi spuna ca se vor restructura zone si e posibil sa renunte la kine.am contract de munca pe perioada indeterminata si nu am depasit 183 de zile de medical in ultimile 12 luni.pot sa ma concedieze?am dreptul la plata salarii compensatorii sau va trebui sa-i dau in judecata?
lucrez intr-un hotel de 4 stele la receptie doar pe tura de noapte, m-am angajat acum 2 luni.aici in receptie sunt bani si incasari in toate sertarele, avem un seif da il el sunt numai documente.in urma cu 2 zile colegul carte m-a schimbat pe mine dimineata, a anuntat conducerea, dupa ce eu am plecat, ca au disparut 2 plicuri cu bani, in unul se aflau 3.000 lei si in altul 2.000 euro, respectiv avansuri platite de 2 dintre clientii din hotelul nostru.aceste avansuri nu se inregistreaza in contabilitate, se scrie pe un plic numele clientului, camera si suma, apoi se pun banii.sunt mai multe plicuri de acest gen, dar au disparut numai 2.la schimbul de tura nu se preda bani sau monetar...nimic, mi se da doar cheia de la sertar, seif..etc si eu nici macar nu stiu daca chiar erau acei bani acolo.acum sunt suspectul numarul 1 pentru ca nu s-a mai intaplat niciodata asa ceva in acest hotel, sa dispara bani(cel putin asa spune si conducerea dar si ceilalti angajati).mentionez ca atunci cand am intrat in tura eu, l-am schimbat pe acelasi coleg care mi-a dat schimbul mie, cel care a si anuntat lipsa acelor plicuri.el care a alarmat conducerea lucreaza de 4 ani aici si nimeni nu-l banuieste pe el.Ce mi se poate intampla?Poate sa ma dea afara pe aceste considerente, sau sa faca plangere la politie?