avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere din medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere din medical

Buna ziua.Ma numesc Doru si am urmatoarea problema.Lucrez intr-o firma de distributie destul de mare(tigari).in ianuarie am fost operat de hernie de disc iar din pacate au fost complicatii inainte si dupa operatii care m-au tinut in medical pana acum si urmeaza sa stau si in luna mai acasa.seful meu m-a sunat sa-mi spuna ca se vor restructura zone si e posibil sa renunte la kine.am contract de munca pe perioada indeterminata si nu am depasit 183 de zile de medical in ultimile 12 luni.pot sa ma concedieze?am dreptul la plata salarii compensatorii sau va trebui sa-i dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: doro28 , utilizator 12:53, 26 Aprilie 2010
Nu cred.
Pe perioada concediului medical contractul de munca este suspendat.
Angajatorul poate sa disponibilieze personalul chiar daca e in CM doar ca preavizul va curge doar de la momentul incetarii concediului medical.
Plata salariilor compensatorii daca e stabilita in contractul individual de munca si/sau contractul colectiv - da aveti dreptul la ea
in contractul individual de munca nu este stipulat nimic de plata compensatorii in caz de concediere si nici in fisa postului sau manualul de politici a firmei.afectiunea pentru care am fost operat se datopreaza si mediului de lucru.ridicat, stat aplecat...etc dar seful meu spune ca atunci cand am avut prima crizi era sambata in timpul liber iar societatea nu e de vina.eu mai am dreptul la 40 zile de medical, dupa care voi face 183.ce urmeaza daca doctorii nu-mi dau aviz scris ca ma pot intoarce la lucru.cei de la firma mi-au cerut asa ceva.un aviz scris ca ma pot intoarce la lucru fara restrictiii de la efort sau program prelungit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala sau renta viagera Edward199 Edward199 Buna ziua ! In ultimii 3 ani am facut 3 hernii de disc la acelasi angajator ! cum exista obligatia cu doctorul de medicina muncii , angajatorul nu vrea sa mai ... (vezi toată discuția)
Poate cineva sa imi spuna ce pot face ? Catalinv Catalinv Buna ziua.Lucrez la o firma privata in domeniul productie telefoane mobile cu un progam de 12/24 12/48 pe linie de productie in picioare.Dupa un an de zile de ... (vezi toată discuția)
Tot cm elena091970 elena091970 am un salariat care anul trecut s-a operat de iernie de disc,a avut cm din iunie pana la jum lunii oct,apoi a-nceput serviciul.acum este din nou in spital ... (vezi toată discuția)