avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate MiC3

Activitate MiC3

Si daca i se desface contractul de munca, nu isi mai ia pensia? Sau poate influenta in alt fel decizia de pensie? In afara faptului ca nu e platita in perioada asta?
Am înțeles. Dar concediul i se poate refuza? Tinand cont ca intra in pensie si e dreptul ei. Nu mai poate sa beneficieze de el dupa 13 mai, de exemplu. Sau dacă nu mai merge la serviciu, pur si simplu, acest lucru poate influenta decizia de pensionare?
Multumesc frumos pentru raspunsuri si timpul acordat.
Pensionare la limita de varsta. Ea a împlinit varsta de 61 de ani pe 13 ianuarie. I s-a spus ca dosarul trebuia depus pe 13 aprilie, ceea ce a si facut. Pe 13 mai intra in plată.
Imi cer scuze, nu eram obisnuita cu platforma :).
Nu a primit nimic acasă, dar a sunat la serviciul respectiv si i s-a confirmat ca dosarul a fost receptionat, e complet si va intra in plată incepand cu 13 mai 2020.
A depus deja dar cererea a fost respinsă de directorul institutiei. Luand in considerare raportul riscuri/beneficii.. Daca ea nu mai merge la muncă, ce se intampla? I se desface contractul de munca? Bine. Decizia de pensie exista deja. Riscă altceva?
E o femeie care a facut multe gărzi, cu afectiuni grave, alergii, glaucom, afectiuni cardiologice... Sistemul ei imunitar nu ar face față situatiei. Nu e vorba de sustragerea unei persoane sănătoase de la atribuții. I se pune viata in pericol...

Mulțumesc pentru sfaturi!

Cornel Vasile a scris:

Sa depuna o solicitare de acordare a zilelor de CO.

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu situatia mamei mele in contextul actual. A implinit varsta legala de pensionare, dosarul de pensie e acceptat, asteapta data de 13 mai pentru a intra in plată. Pana atunci ea ar dori sa beneficieze de zilele de concediu ramase. E o persoana in varsta, cu multiple comorbitati. Prezentarea la locul de munca in contextul actual ar reprezenta un risc major inutil pentru sanatatea ei, mai ales in conditiile lipsei de echipament de protectie. Care sunt demersurile legale, va rog? Multumesc