avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana angajata sistem sanitar la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana angajata sistem sanitar la pensie

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu situatia mamei mele in contextul actual. A implinit varsta legala de pensionare, dosarul de pensie e acceptat, asteapta data de 13 mai pentru a intra in plată. Pana atunci ea ar dori sa beneficieze de zilele de concediu ramase. E o persoana in varsta, cu multiple comorbitati. Prezentarea la locul de munca in contextul actual ar reprezenta un risc major inutil pentru sanatatea ei, mai ales in conditiile lipsei de echipament de protectie. Care sunt demersurile legale, va rog? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 21 Aprilie 2020
Sa depuna o solicitare de acordare a zilelor de CO.
A depus deja dar cererea a fost respinsă de directorul institutiei. Luand in considerare raportul riscuri/beneficii.. Daca ea nu mai merge la muncă, ce se intampla? I se desface contractul de munca? Bine. Decizia de pensie exista deja. Riscă altceva?
E o femeie care a facut multe gărzi, cu afectiuni grave, alergii, glaucom, afectiuni cardiologice... Sistemul ei imunitar nu ar face față situatiei. Nu e vorba de sustragerea unei persoane sănătoase de la atribuții. I se pune viata in pericol...

Mulțumesc pentru sfaturi!

Cornel Vasile a scris:

Sa depuna o solicitare de acordare a zilelor de CO.

A primit decizia de pensionare ?

p.s.
Nu mai citati raspunsurile primite.
Imi cer scuze, nu eram obisnuita cu platforma :).
Nu a primit nimic acasă, dar a sunat la serviciul respectiv si i s-a confirmat ca dosarul a fost receptionat, e complet si va intra in plată incepand cu 13 mai 2020.
Vorbiti despre pensionare la limita de varsta sau alt tip de pensie?

Alte discuții în legătură

Vrea sa ramana salariat mony mony Cazul nostru este urmatorul: avem un angajat care desi [b]a indeplinit de aprox.2 ani varsta si stagiul complet[/b] pentru pensionare, nu a dorit sa se ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa pensionare maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Lucrez intr-un liceu si am o femeie de servici care si-a depus dosarul de pensionare cu data de 1 februarie 2013. Din 29 apr.2013 a intrat in ... (vezi toată discuția)