avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... concediu odihna dupa pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

concediu odihna dupa pensionare

Buna ziua. Lucrez intr-un liceu si am o femeie de servici care si-a depus dosarul de pensionare cu data de 1 februarie 2013. Din 29 apr.2013 a intrat in concediu de odihna neefectuat pe anul 2012. Intre timp a primit decizia de pesnionare, nu cunosc data. Ea doreste sa-si efectueze tot concediul neefectuat pe 2012, respectiv pana in 13 mai 2013 si dupa aceea sa efectueze si concediul de odihna care i se cuvine pentru perioada lucrata din acest an. Intrebarea este daca e legal acest lucru? Pentru anul 2013 cate luni sa considera muncite, intra si luna mai la calculul concediului de odihna? Cum e platita, sau daca e legal sa mai figureze angajata si platita in luna mai 2013 din moment ce a primit decizia si singurul lucru care si-l doreste este doar sa-si efectueze concediile, nu sa mai munceasca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 9 Mai 2013
*Contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii Deciziei de pensie.
La data incetarii i se plateste contravaloarea zilelor de CO neefectuate in 2012 si cv zilelor ce i s-ar fi cuvenit pe 2013
**Drept CO/2013 se calculeaza astfel:
Daca pt tot anul ar fi avut dreptul la 24 zile de CO si...sa spunem ca pe 13 mai ii incetati contractul, atunci drept CO/2013 este: 24 zile/12 luni = 2 zile /luna X 4,39 luni lucrate = 9 zile
*** In 2013 a lucrat 4, 39 luni (4 luni si 12 zile)
Drept CO 2013 = 9 zile
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Bruta, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Nu am mentionat faptul ca e pensie anticipata, iar secretara imi spune ca nu este data pe decizie (interesant !!) si ca fiind pensie anticipata are dreptul sa-si efectueze concediile si abia dupa aceea ii desface contractul de munca. Concediul ramas neefectuat din 2012 I-a fost platit in anul 2012 integral, doar ca nu a fost efectuat.
pai..... daca i s-a platit CO/2012 (neefectut) si acum sta in concediu O PLATITI IARASI??? cum apare in pontaj?
NU este in regula (faptul ca a primit banii, e ca si cum l-ar fi efectuat)
In perioada asta de asa zis "concediu" nu cred ca e platita - ori in acest caz..pierde pensia (care ar fi trebuit sa o ia daca ii inceta CIM0 pe aceasta perioada
1. In cazul pensiei anticipate pensia este pusa in plata de la data incetarii contractului individual de munca (CIM).

2. - Asadar o puteti ponta si plati in CO dupa care ii incetati CIM.
- Cu decizia de incetare a CIM se duce la Casa de Pensii si solicita punerea in plata a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Plata zile co nefectuate pe anul 2009 in cazul desfacerii cmi nairam63 nairam63 Buna, Am si eu o neclaritate. Atunci cand se desface contractul de munca unui angajat, angajat care nu si-a efectuat zilele de concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)