Buna ziua. Lucrez intr-un liceu si am o femeie de servici care si-a depus dosarul de pensionare cu data de 1 februarie 2013. Din 29 apr.2013 a intrat in concediu de odihna neefectuat pe anul 2012. Intre timp a primit decizia de pesnionare, nu cunosc data. Ea doreste sa-si efectueze tot concediul neefectuat pe 2012, respectiv pana in 13 mai 2013 si dupa aceea sa efectueze si concediul de odihna care i se cuvine pentru perioada lucrata din acest an. Intrebarea este daca e legal acest lucru? Pentru anul 2013 cate luni sa considera muncite, intra si luna mai la calculul concediului de odihna? Cum e platita, sau daca e legal sa mai figureze angajata si platita in luna mai 2013 din moment ce a primit decizia si singurul lucru care si-l doreste este doar sa-si efectueze concediile, nu sa mai munceasca?
*Contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii Deciziei de pensie.
La data incetarii i se plateste contravaloarea zilelor de CO neefectuate in 2012 si cv zilelor ce i s-ar fi cuvenit pe 2013
**Drept CO/2013 se calculeaza astfel:
Daca pt tot anul ar fi avut dreptul la 24 zile de CO si...sa spunem ca pe 13 mai ii incetati contractul, atunci drept CO/2013 este: 24 zile/12 luni = 2 zile /luna X 4,39 luni lucrate = 9 zile
*** In 2013 a lucrat 4, 39 luni (4 luni si 12 zile)
Drept CO 2013 = 9 zile
Multumesc pentru raspuns. Nu am mentionat faptul ca e pensie anticipata, iar secretara imi spune ca nu este data pe decizie (interesant !!) si ca fiind pensie anticipata are dreptul sa-si efectueze concediile si abia dupa aceea ii desface contractul de munca. Concediul ramas neefectuat din 2012 I-a fost platit in anul 2012 integral, doar ca nu a fost efectuat.
pai..... daca i s-a platit CO/2012 (neefectut) si acum sta in concediu O PLATITI IARASI??? cum apare in pontaj?
NU este in regula (faptul ca a primit banii, e ca si cum l-ar fi efectuat)
In perioada asta de asa zis "concediu" nu cred ca e platita - ori in acest caz..pierde pensia (care ar fi trebuit sa o ia daca ii inceta CIM0 pe aceasta perioada
1. In cazul pensiei anticipate pensia este pusa in plata de la data incetarii contractului individual de munca (CIM).
2. - Asadar o puteti ponta si plati in CO dupa care ii incetati CIM.
- Cu decizia de incetare a CIM se duce la Casa de Pensii si solicita punerea in plata a pensiei.
Concediu neefectuat
Gabi H
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
leopoldina
Buna dimineata,
Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)