Rog consultantii sa ma lamureasca cu privire la diferenta intre institutiile publice si institutiile (unitatile) de drept public, avand in vedere Ordonanta 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, art 7, art 8, lit A, a).
Exista legislatie in domeniu unde se regasesc definitiile acestor termeni?
Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti daca se poate in privinta urmatoarei probleme:
Un SRL incheie un contract de inchiriere cu o persona fizica. Acest contract trebuie declarat la administratia finantelor publice si autentificat de un notar? Ma intereseaza ca acest contract sa aiba valoare in instanta sau in orice alte situatii.
Si as mai dori sa aflu care este deosebirea intre un contract de comodat si unul de inchiriere, in afara faptului ca unul este cu titlu gratuit si unul cu titlu oneros.
Buna ziua.
Multumesc pt raspunsuri.
Nu am consultat pana in prezent un avocat, dar mai citesc si eu una alta, incerc sa ma prind. Am formulat expresia "a rezultat un minor" care este preluata din dreptul fam, avand in vedere faptul ca este o diferenta in drept atunci cand e un copil cu varsta mai mica de 10 ani (dr fam) sau 16 ani cand are capacitate de exercitiu, dar nu deplina (cred ca am formulat corect).
Am inteles ca in situatia noastra se poate depune o cerere de divort de catre unul dintre noi, iar instanta va hotara daca desfacerea casatoriei e motivata de culpa comuna sau din vina unuia dintre soti. Am facut o cerere (pe care nu am depus-o inca) unde am mentionat la motive: nepotrivirea de caracter, fara prea multe detalii. Este corect? Se mai practica acest motiv? Cred ca daca e cazul, vom da detalii in fata instantei.
Buna ziua.
Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si suntem de acord cu divortul.
Ce metoda de divort trebuie sa alegem, astfel incat sa se termine cat mai repede:
- din vina exclusiva a unuia dintre soti;
- prin acordul partilor;
- din culpa comuna.
As dori cateva detalii despre fiecare metoda (cine face cererea si motive). Se poate porni actiunea de divort si fara un avocat privat, ci cu unul din oficiu? Si cand se primeste acest avocat din oficiu? Noi ne certam mereu, fara abuzuri fizice, doar verbale.
Avand in vedere faptul ca eu nu detin o locuinta si nici nu am unde sa ma mut acum, ce sanse am sa obtin tutela copilului? Sunt angajata cu CM la o institutie publica, iar sotul in sectorul privat unde are salariul minim pe economie trecut in CM. Este de preferat sa ma mut cu chirie inainte de desfacerea casatoriei (in timpul procesului de divort) sau dupa hotararea definitiva, astfel incat acest lucru sa nu afecteze incredintarea copillului in favoarea mamei. Tatal este de acord cu acest lucru.