avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate Nico leta

Activitate Nico leta

Răspuns la discuția Cumul de functii


Cornel Vasile a scris:

In opinia mea, contractul individual de munca se incheie initial pe perioada nedeterminata cu norma intreaga si apoi act aditional pentru jumatate de norma.

Bun, dacă contractul este încheiat inițial pe perioadă nedeterminată și normă întreagă poate deveni ulterior, prin act adițional, pe perioadă determinată și jumătate de normă având în vedere că este de fapt ocupat în cumul?
Sau rămâne pe perioadă nedeterminată, cu jumătate de normă, chiar dacă este ocupat în cumul?
Mulțumesc anticipat! Recunosc că nu am mai întâlnit asemenea situație și nu știu cum să o gestionez.
Buna ziua,
Situatia se prezinta astfel: institutia publica organizeaza concurs pentru ocuparea unui post intreg, vacant, de executie, pe perioada nedeterminata. Candidata care castiga concursul, in urma repartizarii pe post, vine cu cerere de incadrare pe 0,5 post motivand ca are o norma intreaga la o alta institutie publica, pe o functie similara.
Intrebari:
1. Contractul individual de munca pe 0,5 norma se poate incheia pe perioada nedeterminata sau determinata (in acest caz pe ce perioada)?
2. Contractul individual de munca se incheie initial pe norma intreaga conform deciziei de numire pe post si apoi act aditional pentru jumatate de norma conform cererii?
3. Pe 0,5 post ramas neocupat poate fi incadrat un alt angajat din aceeasi institutie fara a mai urma procedura de organizare a concursului, in regim cumul?
Va multumesc!