avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate dany-10

Activitate dany-10

Buna ziua,

Vin cu doua intrebari legata de obligativitatea primariilor, respectiv a directiilor agricole de a publica online ofertele de vanzare a terenurilor extravilane.

Conform Legii 17/2014 Art 6.
(2) În termen de o zi lucrătoare de la data înregistrării cererii, primăria are obligația să afișeze timp de 30 de zile oferta de vânzare la sediul său și, după caz, pe pagina de internet a acesteia.

La ce se refera mai exact "la sediul sau si, după caz, pe pagina de internet." E optionala aceasta afisare online? Sau daca primaria are site atunci publicarea acolo e obligatorie? In cazul primariei unde am domiciliul nu fac acest lucru, desi au site.

A doua intrebare tine de obligatia Directiei Agricole de a face acest lucru:
(4) În scopul unei transparențe extinse, în termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrarea dosarului prevăzut la alin. (3), structura centrală, respectiv structurile teritoriale, după caz, au obligația să afișeze pe site-urile proprii oferta de vânzare, timp de 15 zile.

Concret, Directia Agricola Mures nu face acest lucru, ultima oferta fiind din 28 Februarie, link: [ link extern ]

Cui pot sa ma adresez, unde pot sa fac o sesizare?
Si o intrebare putin mai tehnica, in ce mod ar trebui scrisa sesizarea astfel incat aceasta sa nu moara la un functionar din acea directie?

Multumesc frumos!