avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Publicare online oferte vanzare teren extravilan - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Publicare online oferte vanzare teren extravilan - drept de preemtiune

Buna ziua,

Vin cu doua intrebari legata de obligativitatea primariilor, respectiv a directiilor agricole de a publica online ofertele de vanzare a terenurilor extravilane.

Conform Legii 17/2014 Art 6.
(2) În termen de o zi lucrătoare de la data înregistrării cererii, primăria are obligația să afișeze timp de 30 de zile oferta de vânzare la sediul său și, după caz, pe pagina de internet a acesteia.

La ce se refera mai exact "la sediul sau si, după caz, pe pagina de internet." E optionala aceasta afisare online? Sau daca primaria are site atunci publicarea acolo e obligatorie? In cazul primariei unde am domiciliul nu fac acest lucru, desi au site.

A doua intrebare tine de obligatia Directiei Agricole de a face acest lucru:
(4) În scopul unei transparențe extinse, în termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrarea dosarului prevăzut la alin. (3), structura centrală, respectiv structurile teritoriale, după caz, au obligația să afișeze pe site-urile proprii oferta de vânzare, timp de 15 zile.

Concret, Directia Agricola Mures nu face acest lucru, ultima oferta fiind din 28 Februarie, link: [ link extern ]

Cui pot sa ma adresez, unde pot sa fac o sesizare?
Si o intrebare putin mai tehnica, in ce mod ar trebui scrisa sesizarea astfel incat aceasta sa nu moara la un functionar din acea directie?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Legea 17/2014, nu cumva incalca noua directiva ue -gdpr myhaytank myhaytank Buna ziua , Legea 17/2014 nu cumva incalca noua Directiva Europeana- GDPR, prezentata mai jos ?! Regulamentul european general privind protecția datelor ... (vezi toată discuția)
Proceduri vanzare teren arabil IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Bunica mea a mostenit niste pamanturi dupa moartea bunicului.Care ar fi procedurile de urmat?am inteles ca exista lege sa se publice la primaria ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)