Mulțumesc de răspuns. Sigur ca evacuare cu hotărâre judecătorească, însă pe baza contractului procesul va fi la fel de lung ca unul în care nu este prezent niciun contract?
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Orice varianta faceți comodat,contract de închiriere nu poste fi evacuat legal decât cu hotărâre judecătorească.Daca nu vreți sa apelați la instante și aveți temeri privind comportamentul unchiului renunțați la cazarea acestuia.
O intrebare..sa presupunem ca o persoana intra ilegal in casa dvs. legal ar trebui sa il evacuati legal abia dn luna martie incolo (posibil 1 an pentru proces) prin proces de evacuare?
Exista vreo cale legala la notar pentru urmatoarea speta: am o proprietate unde vreau sa il mut pe unchiul meu, insa, vreau sa se oblige ca isi va plati facturile la utilitati? Exista vreun document de asa natura? Pe care il pot folosi pentru evacuarea acestuia, in caz de neplata dupa o anumita perioada fara a mai trebui mers la tribunal, ci doar la politie/executor judecatoresc? Multumesc.
Parintii mei au divortat încă de când aveam 3 ani, prin hotărâre judecătorească am rămas cu mama, tatăl având obligația sa-mi ofere în fiecare luna o pensie alimentara în valoare de 21% din salariul sau.
Timp de toți acești ani, el și-a îndeplinit în fiecare luna aceasta obligație, dar timp de o luna, fără a ma anunta în prealabil nu și-a continuat aceasta obligație. Ținând cont de faptul ca el mi-a dat aceasta pensia fără întârzieri, la vârsta de 18 ani nu am făcut acel "proces formal" și am lăsat-o "la liber" deoarece el a mi-a oferit acest drept al meu, in fiecare luna, pana acum.
Acum vin întrebările mele: din ce m-am documentat ca să fie încadrată ca o fapta penala trebuie sa nu acorde pensia alimentara timp de 3 luni. Menționez ca am 20 de ani și îmi continui studiile, implicit facultatea.
Ce ar trebui sa fac dacă el nu continua sa-mi acorde acest drept? Trebuie sa aștept 3 luni pana a depune la judecătorie cererea de proces?
Țin sa cred ca soluționarea procesului va dura ceva timp, din ce am citit voi primi pensia pe toate lunile din urma, dar este o problema ca am inainat acest proces la varsta 20 de ani și nu la 18 ani? As dori un avocat pentru care as vrea sa cer cheltuieli de judecata, este vreo șansă să nu le primesc?
Dacă tot am ocazia de acest proces, pentru ca nu se va rezolva pe cale amiabila, știind cu certitudine ca tatăl meu nu a îndeplinit acest procent de 21% lunar, ci unul cu mult mic din salariul lui real timp de mai mulți ani, pot cere și acest lucru avocatului? Ori este în competenta a altei persoane avizate, ce șanse am sa reușesc acest lucru, ținând vorba ca sunt mai mulți ani.
As dori orice alte completări, sfaturi și eventuale răspunsuri la întrebări mele, va mulțumesc pentru timpul acordat!