Buna seara! De acelasi tratament are parte si unchiul meu in varsta de 76 de ani. Nu are pe nimeni , sotie, copii. El acum a ajuns sa aiba probleme psihice ( presunpun ca exista un fond de pe urma caruia s-a produs alterarea sanatatii lui psihice). Imi spune ca a fost si este provocat de catre vecini sa devina violent, ajungand sa primeasca amenzi, internari la psihiatrie). La fel spune ca sunt mai multe familii. Culmea ca cei de care spune sunt si martori in procesul deschis de asociatia de locatari impotriva lui pentru a-l pune sub interdictie.Oare este o noua practica a "vanatorilor de averi" ?
Buna seara! Unchiul meu a foat desemnat ca neavand discernamant (i s a facut expertiza medico legala_proces pe rol pana la apel curatorul este DGASPG . Sunt singura persoana care se poate ocupa de el, eu sau statul. Am decis sa devin tutorele lui, insa exista o problema , el.nu doreste sa ia tratamentul psihiatric, spunand ca nu are probleme psihice, insa vecinii sunt exasperati de deranjul pe care acesta il face in bloc. Ca tutore il pot duce la un azil privat, pentru ca acolo este singurul loc unde ar avea asistenta 24/24 si probabil singurul loc in care va respecta schema de tratament. Mentionez ca el nu este de acord cu internarea intr-un azil, insa potrivit martorilor din.proces, reprezinta un pericol atat pentru el, cat si pentru cei din jurul lui. Cei de la azil mi-au spus ca este necesar acordul lui . Ce este de facut in cazul acesta ?
Multumesc!