avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru903

Activitate alexandru903

Buna ziua,

Am incercat sa gasesc un caz similar pe site, dar nu am gasit. Astfel ca apelez la ajutorul vostru pentru a ma asigura ca nu fac o greseala.

Am gasit o masina care a fost avariata si reparata. Aceasta masina a fost castigata la licitatie de o firma de dezmembrari si reparata. Am verificat avaria si nu a fost afectata structura masinii si fiind o masina cumparata pentru naveta zilnica in Bucuresti, nu ma deranjeaza ca are elemente indreptate si revopsite.

Problema care apare este urmatoarea. Nu stiu daca actele oferite de vanzator sunt suficiente.

Traseul este urmatorul:
- Persoana fizica care a detinut masina a renuntat la ea dupa accident;
- Epava a fost scoasa la licitatie;
- Epava a fost castigata la licitatie si reparata;
- Eu urmeaza sa cumpar masina respectiva de la firma care a castigat licitatia;

Actele pe care vanzatorul le are/ofera sunt:
- certificat fiscal persoana fizica care a detinut masina;
- factura firma de asigurari emisa in urma licitatiei;
- factura si fiscal emise de ei in urma tranzactiei;
- talonul vechiului proprietar in care va aparea ca este instrainata catre mine.
- cartea masinii.

Sunt suficiente aceste acte? Cel mai mare semn de intrebare il am la fisa de inmatriculare. Va putea fi emisa aceasta pe baza celor 2 certificate fiscale? Din ce inteleg fisa trebuie semnata atat de vanzator cat si de cumparator, dar certificatul fiscal poate tine locul semnaturii. Este adevarat? In momentul in care o sa merg la organul fiscal teritorial se va lua in calcul ultimul proprietar ( firma de dezmebrari) pentru fisa de inmatriculare sau persoana fizica care detinut masina inainte de accident/ licitatie si care apare pe carte/ talon? Daca se va lua in calcul persoana fizica, am nevoie de mai multe informatii ale acestuia decat cele din carte masinii/ talon?

Multumes anticipat pentru ajutor!
Alexandru