Eu am aflat ca si-a facut facturile pe numele lui, abia acum o saptamana, intrucat atunci le-a depus la dosar (avem un proces intre timp si le foloseste in favoarea lui, pentru a dovedi investitii facuta asupra imobilui, investitii pe care nu le-a facut el, ci eu). Nu mi le-a inmanat niciodata dupa ce a facut plata, deci nu am avut de unde sa stiu ca de fapt le-a intocmit pe numele lui. Faptul ca se foloseste acum de ele, arata ca din 2015 de fapt, a premeditat aceasta forma de lichelism, pentru a-i servi candva. Acel candva, este acum. Va multumesc.
trandafir2 a scris:
Textul de la abuzul de incredere este "Însușirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredințat în baza unui titlu și cu un anumit scop ..."
Cu alte cuvinte, trebuie sa faceti dovada acelui titlu. Bun. Problema este ca va trebui sa aveti probe in ceea ce sustineti (nu va bazati pe ce spune legea procedurala ca, organul este obligat sa stranga si administreze probe atat in favoarea cat si in defavoarea inculpatului). Daca nu faceti dovada, va ramane ca in tren, adica probabil clasare. Oricum, pentru linistea dvs depuneti o plangere si apoi mai vedeti, desi mai este si chestiunea ca "acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate", iar "plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei", deci e discutabila chestiunea, cu sanse reduse pentru dvs dpmdv (asta asa ca o opinie, dar ...mai stii?!)