Textul de la abuzul de incredere este "Însușirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredințat în baza unui titlu și cu un anumit scop ..."
Cu alte cuvinte, trebuie sa faceti dovada acelui titlu. Bun. Problema este ca va trebui sa aveti probe in ceea ce sustineti (nu va bazati pe ce spune legea procedurala ca, organul este obligat sa stranga si administreze probe atat in favoarea cat si in defavoarea inculpatului). Daca nu faceti dovada, va ramane ca in tren, adica probabil clasare. Oricum, pentru linistea dvs depuneti o plangere si apoi mai vedeti, desi mai este si chestiunea ca "acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate", iar "plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei", deci e discutabila chestiunea, cu sanse reduse pentru dvs dpmdv (asta asa ca o opinie, dar ...mai stii?!)
Buna ziua comunitate, in anul 2015 am dat ginerelui meu, in mana, 40.000 de lei, bani scosi de mine in prealabil din cont, pentru a achita o lucrare antamata de mine, negociata si discutata de mine cu patronul firmei care a executate lucrarea. Lucrarea fiind inlocuire acoperis vila in Bucuresti.
Am constatat ieri, deci in 2020, in urma depunerii unor acte in cadrul unui proces ce a intervenit intre mine si fiica mea, ca de fapt acesta, ginerele meu, a facut factura in 2015 pe acea suma pe numele lui, iar acum sustine ca el a facut plata de fapt, adica ca el a dat banii respectivi, desi nu este adevarat. In realitate, eu i-am inmanat acea suma si am rugat sa faca el plata, nefiind in bucuresti, in baza unei increderi ce la momentul respectiv exista intre noi.
In tot acest timp nu am stiut de acest fapt, acesta nu mi-a predat nicioadata factura respectiva si niciodata nu mi-am inchipuit ca ar fi facut-o pe numele lui. Acum isi asuma plata respectiva ca si cum ar fi facut-o el, ceea ce imi prejudiciaza interesele, intrucat ne judecam pe despagubiri in urma unei succesiuni pe acel imobil si acesta arata astfel, ca facand el investitia respectiva, a conservat valoarea imobilului si deci este indreptatit la mai multi bani. Desi plata a fost suportata de mine. Constituie fapta abuz de incredere si cum ma pot apara in fata acestei situatii?
~ final discuție ~