Suntem Administratia unui bloc care avem o problema..
Ocupantii unui apartament -respectiv fiica si ginerele proprietarului-refuza de cateva luni sa plateasca contributia la fondul de reparatii.
Problema a aparut cand Primaria sectorului 2 la care suntem arondati a antamat lucrari de reabilitare termica pentru blocul nostru si a specificat in scris ca suntem solidari la plata unei sume de pana la 10 procente pentru magazinul (Bucur Obor)care exista la parterul si etajul 1,acesta avand cota indiviza ca proprietar inca din constructie.
Suma urmeaza sa fie recuperata de Administratia blocului ulterior.
Mentionam ca magazinul avand cota indiviza face parte si el din condominium blocului,iar Primaria sector 2 a trebuit sa tina cont de acest fapt.
Cu toate ca toate datele au fost afisate la avizierul Asoiatiei ,de asemenea o Adunare Generala a proprietarilor a avut loc si s-a semnat si un tabel nominal ,ocupantii apartamentului au fost singurii care nu au fost de acord cu hotararea si Adresa Primariei si ne-au adus amenintari.
Iar in prezent ei ,desi nu a inceput nici un fel de lucrare si nici nu s-a varsat vreo suma intimideaza Administratia cu diverse actiuni.De ex.ne-au trimis sub antetul unui Birou executor judecatoresc asa zisa notificare a proprietarului apartamentului respectiv(socru )care nu mai locuieste de cativa ani acolo si (intre altele a fost multi ani Presedinte al Asociatiei de locatari a blocului) .
In aceasta notificare se contesta in numele si sub semnatura proprietarului hotararea Adunarii si se sustine incredibil contrariul datelor trimise chiar de Primarie.Ne-a dat si termen minim de 5 zile sa raspundem in caz contrar ne ameninta cu procesul.
Documentandu-ne si noi am citit in actele Biroului executor judecatoresc ca notificarile dumnealor ar intra la acte extrajudiciare.
Actele extrajudiciare,dupa cate stim, au valoare doar in cadrul unui proces in curs.
Administratia stie cu certitudine ca in spatele notificarii sunt ocupantii apartamentului respectiv-mai ales ca au fost si discutii cu ei-.De aceea intrebam si noi daca este corecta atitudinea lor in ce ne priveste si daca este corect sa scrii in numele altei persoane si sa folosesti antetul institutiei unde lucrezi?
Ei califica aceasta notificare ca un act extrajudiciar.Explicati-mi si mie ce putere poate avea un asa zis act extrajudiciar,nefiind inca nici un proces pe rol,doar amenintarile respectivilor.
In jurisprudenta din strainatate au fost rezolvate de catre instante asemenea cazuri cu respingere pe motiv ca actele extrajudiciare se pot face tocmai daca exista vreo actiune in justitie,in cursul ei si nu anticipativ,ma refer la jurisprudenta din Spania.
Avem impresia ca aceasta familie se foloseste de asemenea notificari pentru presiuni.
Daca ii chemam sa vorbim cu ei in mod civilizat ne striga ca strang probe si ca:"ne vedem la tribunal".Ne trantesc usa in fata .
Buna ziua,
Stimati Adimistratori de bloc, stiti ca fiecare,, propietar de apartament" are drepturile sale in ceea ce il priveste si mai stim ca trebuie sa contribuie totusi la o mica parte de ajutorate/intretinerea in ceea ce-l priveste, scara comuna a blocului etc. Totusi nu a facut nimic iesit din comun sa incerce la un Birou executor judecatoresc unde si-a cerut drepturile propruzise, cine e propietar? Fica ,ginerele sau socru care nu mai sta de multi ani in acel imobil. Atat fica cat si cred ca e Tatal ei ,propietar e acea persoana ce poarta numele in contractul casei, putea fii si chiriasi. Propietarul de drept ,poate incalca intelegerea cu adimistratia de bloc ,atunci cand sunt calcate unele drepturi. Nu sunt eu in masura sa critic una din parti . Adimistratia de bloc trebuia sa vina in sprijin pentru toti locatari din bloc si tot o data sa incerce prin cale amiabila discuti cu toti propietari si se mearga in instanta atunci cand au dreptate legala.
Cele minim 5 zile cerute de dansi ,e la aprecierea domneavoastra, daca vreti sa-i dati un raspuns sau nu.
In instanta daca vor sa ajunga, trebuie sa aiba argumente bine stabilite, incalcarea unei legi si martori cheie ce tin cu dansi e.t.c.
Cu stima si respect.
Glodianu Daniel!
Actiune in evacuare
rfene
Buna ziua! Speta: am locuit impreuna cu fosta sotie in apartamentul proprietate al fostului socru, fiind luat in spatiu, ca si \\"ex-a\\" dealtfel. Am parasit ... (vezi toată discuția)