Suntem Administratia unui bloc care avem o problema..
Ocupantii unui apartament -respectiv fiica si ginerele proprietarului-refuza de cateva luni sa plateasca contributia la fondul de reparatii.
Problema a aparut cand Primaria sectorului 2 la care suntem arondati a antamat lucrari de reabilitare termica pentru blocul nostru si a specificat in scris ca suntem solidari la plata unei sume de pana la 10 procente pentru magazinul (Bucur Obor)care exista la parterul si etajul 1,acesta avand cota indiviza ca proprietar inca din constructie.
Suma urmeaza sa fie recuperata de Administratia blocului ulterior.
Mentionam ca magazinul avand cota indiviza face parte si el din condominium blocului,iar Primaria sector 2 a trebuit sa tina cont de acest fapt.
Cu toate ca toate datele au fost afisate la avizierul Asoiatiei ,de asemenea o Adunare Generala a proprietarilor a avut loc si s-a semnat si un tabel nominal ,ocupantii apartamentului au fost singurii care nu au fost de acord cu hotararea si Adresa Primariei si ne-au adus amenintari.
Iar in prezent ei ,desi nu a inceput nici un fel de lucrare si nici nu s-a varsat vreo suma intimideaza Administratia cu diverse actiuni.De ex.ne-au trimis sub antetul unui Birou executor judecatoresc asa zisa notificare a proprietarului apartamentului respectiv(socru )care nu mai locuieste de cativa ani acolo si (intre altele a fost multi ani Presedinte al Asociatiei de locatari a blocului) .
In aceasta notificare se contesta in numele si sub semnatura proprietarului hotararea Adunarii si se sustine incredibil contrariul datelor trimise chiar de Primarie.Ne-a dat si termen minim de 5 zile sa raspundem in caz contrar ne ameninta cu procesul.
Documentandu-ne si noi am citit in actele Biroului executor judecatoresc ca notificarile dumnealor ar intra la acte extrajudiciare.
Actele extrajudiciare,dupa cate stim, au valoare doar in cadrul unui proces in curs.
Administratia stie cu certitudine ca in spatele notificarii sunt ocupantii apartamentului respectiv-mai ales ca au fost si discutii cu ei-.De aceea intrebam si noi daca este corecta atitudinea lor in ce ne priveste si daca este corect sa scrii in numele altei persoane si sa folosesti antetul institutiei unde lucrezi?
Sa stiti ca locatarii respectivi, nefiind propietari, au procedat dupa lege: v-au notificat in numele propietarului, numai acesta avand dreptul sa conteste hotararile Asociatiei.
Mai mult, notificarea facuta in felul acesta este cea mai buna forma de notificare desi costa mai mult decat recomandata cu confirmare de primire care se foloseste in mod obisnuit si asta fiindca poti dovedi ce ai trimis (intr-un plic pot pune o foaie alba si zici ca ai scris ce iti convine tie ulterior). Se vede ca propietarul a fost presedinte de asociatie.
Presedintele actual al Asociatiei are obligatia de a da un raspuns, nu si obligatia de a accepta parerea lor.
Daca nu va intelegeti cu ei cu vorba buna, nu ramane deca sa va dea in judecata.
Pana atunci sunt restantieri si, conform legii, dupa trei luni de neplata Asociatia ii poate da in judecata.
Explicati-le si acest lucru, poate accepta situatia.
Ei califica aceasta notificare ca un act extrajudiciar.Explicati-mi si mie ce putere poate avea un asa zis act extrajudiciar,nefiind inca nici un proces pe rol,doar amenintarile respectivilor.
In jurisprudenta din strainatate au fost rezolvate de catre instante asemenea cazuri cu respingere pe motiv ca actele extrajudiciare se pot face tocmai daca exista vreo actiune in justitie,in cursul ei si nu anticipativ,ma refer la jurisprudenta din Spania.
Avem impresia ca aceasta familie se foloseste de asemenea notificari pentru presiuni.
Daca ii chemam sa vorbim cu ei in mod civilizat ne striga ca strang probe si ca:"ne vedem la tribunal".Ne trantesc usa in fata .
Asta imi sugereaza latratul cainilor de dupa gard.
Sunt argumente aiuritoare si dovada ca nu stau in picioare este atitudinea lor refractara si scandaloasa.
@costin12,
Vad ca insistati pe acea "notificare extrajudiciara" ca ar fi sau nu legala, legata sau nu de existenta unui proces pe rol s.a.m.d.
Notificarea este o formalitate care are drept scop atentionarea, avertizarea sau aducerea la cunostinta destinatarilor a unei probleme, a unui inscris, a unei pretentii... Notificarea poate fi facuta de orice persoana, daca se pricepe. Cei care nu se pricep sau vor sa dea o forta mai mare, sa impresioneze, sa intimideze..., apeleaza la serviciile unor persoane calificate asa cum sunt executorii.
Actele judiciare sunt cele care se emit pe parcursul soluţionării unui proces iar actele extrajudiciare sunt cele ce nu emană de la o instanţă judecătorească însă pot fi folosite în cadrul unui eventual proces.
Asa cum s-a mai spus, trebuie ca presedintele sa raspunda acestei notificari si poate ca executorul o sa inteleaga cum sta situatia si-o sa-l convinga pe nemultumit ca trebuie sa intre in randul lumii.
Daca nemultumitul va actiona asociatia in judecata, asociatia va prezenta instantei documentele solicitate, inclusiv raspunsul formulat la actuala notificare ca dovada ca totul este transparent, legal si explicat nemultumitului.