avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tevi fisurate la subsol,subsol cu apa,incotro?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tevi fisurate la subsol,subsol cu apa,incotro?

Buna ziua! Am cumparat de curand un apartament la parter ;dupa o luna am constatat ca la subsolul blocului se afla ``leopardul`` ;ce e de facut si cui ar trebui sa ne adresam daca vecinii de la etajele superioare (de fapt din tot blocul vreo 4 familii sunt de acord sa rezolvam problemele)nu vor sa contribuie cu bani pentru la reparatia tevilor de la subsol iar administratora blocului ridica din umeri ca n-are ce sa faca?eu in cazul asta ce sa fac?sa astept sa ma inund sau sa mi se prabuseasca casa?Unde ar trebui sa ma adresez ca se pare ca trebuie sa apelam ``la constrangere``,ce drepturi am ca proprietar de a-mi proteja casa ?deja a inceput sa se ridice igrasia pe pereti.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters84764, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:55, 6 Decembrie 2010
sesizati in scris presedintele asociatiei de proprietari sa remedieze aceasta grava problema. daca veti primi un raspuns negativ, ii veti actiona in judecata.
Aduceti la cunostinta prin cerere situatia existenta la asociatia de locatari,cere pe care o inregistrati ,iar daca raspunsul este negativ,incercati intai prin redactarea unei ntoificari catre aceasta cu privire la reparatiiile ce trebui efectuate.
Daca nu se da curs notificarii dvs,formulati actiune in justitie,impotriva asoiatiei,actiune pe care o dovediti cu acte,interogatoriu,expertiza tehnica.
Este recomandabila angajarea unui avocat pentru a va sustine cauza in mod profesionist.
si daca n-am bani de avocat? Si daca administratora nu-mi da nr de inregistrare?
1-Administratoarea nu este reprezentanta asociatiei de proprietari
2-Reprezentantul legal al asociatiei este presedintele acesteia ,care detine obligatia legala sa se ocupe de buna functionare a partilor comune costructii/instalatii ale blocului
3-Avand in vedere situatia ca sunttei primii prejudiciati stand la parter ,interesul primordial il constituie sa va asigurati scurgerea si siguranta proprietati
4-Sesizati oficial presedintele de asocitie despre defectiunea existenta la nivelul instalatiei parte comuna situata in subsolul imobilului
Angajati instalator care sa remedieze strict deficienta care va cauzeaza prejudicii
Intretinerea /repararea partilor comune reprezinta obligatia exclusiva a asociatiei de proprietari
Veti trece in notificare aceste lucruri,iar primirea acesteia de catre destinatar se va consemna cu zi,data,ora.
Este suficient sa ii actionati in instanta.
Daca nu aveti bani pentru avocat,va trebui sa va descurcati singura,sa va informati si sa intreprindeti toate demersurile necesare.
Succes !

Alte discuții în legătură

Lucrari comune de schimbare a tevilor din bloc, cine se ocupa? miki3 miki3 Dorim sa schimbam tevile de apa de pe scara noastra(coloana), intrucat sunt vechi si cei de la etajele superioare ma inunda pe mine (la 1) in mod frecvent; ... (vezi toată discuția)
Defectiune conducta comuna - administratora refuza repararea defectiunii marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna ziua, cine ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi. stau la bloc si ptr a2a oara in acest an s-a defectat conducta comuna de scurgere de la ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)