avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTIUNE IN EVACUARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTIUNE IN EVACUARE

Buna ziua! Speta: am locuit impreuna cu fosta sotie in apartamentul proprietate al fostului socru, fiind luat in spatiu, ca si "ex-a" dealtfel. Am parasit dupa divort spatiul respectiv. Am lasat acolo electrocasnicele. Sunt cumparate pe firma, in care eu am 87%, "ex-a" 13%.
Fostul socru imi intenteaza acum actiune in evacuare. Corect si nimic de zis.
Cum procedez cu bunurile din firma, cum le pot recupera, ma pot adresa instantei ca cerere in procesul de evacuare sau cum?
Intentia este ca firma sa fie lichidata.
Cel mai recent răspuns: rfene , utilizator 13:45, 24 Septembrie 2012
Eu una nu inteleg de ce se mai solicita evacuarea daca deja ati parasit acel spatiu si nici nu detineti imobilul cu vreun titlu legal inca in vigoare.

Printr-o cerere formulata la dosar aratati lista bunurilor si titlurile de proprietate si solicitati restituirea lor. Cererea ar trebui formulata in numele proprietarului. E mai dificil.
De ce nu incercati o intelegere amiabila, eventual cu o somatie din partea unui executor judecatoresc ?

In cauza poate fi vorba si de o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere, dar si aici mai sunt discutii.
Multumesc pentru raspuns. Evacuarea vine ca "pierdere" a titlului de ginere.
Pentru ca nu mi-am schimbat adresa din CI (am motivele mele, care n-au legatura cu cauza).
Am facut plangere pentru abuz de incredere, in numele firmei, la parchet S6 si sesizare la sectia de politie aferenta, si inca nu am raspunsuri. Eu cred ca-i doare la basca.
Am facut notificari prin BEJ, lipit pe usa, dat in mana proprietarului, etc. Nimic.
Nu ma pot duce cu toporul sa-i rup usa (desi fie vorba si pe aceea am platit-o tot eu).
Orgolii. Asa ca, ce este de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura recurs bogobogobogo bogobogobogo Care este procedura pentru a cere recurs la o sentinta civila,cum trebuie sa se numeasca si ce trebuie sa contina acea solicitare. Multumesc. (vezi toată discuția)
Evacuare ginere din locuinta proprietate personala daniaday daniaday Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se ... (vezi toată discuția)
Am folosit corect titlu executoriu? U.Nicolae U.Nicolae Buna ziua !Am cumparat de la banca un apartament prin licitatie ,am primit actul de adjudecare ,care tine loc de titlu executoriu.Fostul propietar refuza sa ... (vezi toată discuția)