avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura recurs

Care este procedura pentru a cere recurs la o sentinta civila,cum trebuie sa se numeasca si ce trebuie sa contina acea solicitare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogobogobogo , utilizator 07:44, 28 Iulie 2010
asveti grija daca mai sunteti in termenul de a declara recurs, se denumeste recurs, si trbuie motivat, cu nemultumirile dvs, impotriva sentintei sau deciziei atacate. v-as sfatui sa contactati un avocat
Pentru a ataca o sentinta civila cu recurs trebuie :
- sa fie posibil acest lucru;
- sa va aflati in interiorul termenului de recurs;
- sa motivati in fapt si in drept.
In functie de sentinta, s-ar putea sa fie data cu drept de apel mai intai, apoi recurs.
Daca vi s-a comunicat sentinta, cititi ultimele randuri, unde specifica ce cale de atac aveti si termenul.
De unde stiti ca se impune a se face recurs si nu apel?
Daca aceti de gand sa faceti dvs. personal recursul/apelul va sfatuiesc sa nu-l faceti,
cheltuielile de judecata vor fi mai mari.
Ieri am primit sentinta cu termen de recurs in 15 zile.
Problema e ca nu prea stiu sa formulez cererea.
E vorba despre :
Am avut in chirie un spatiu in chirie pentru care nu am reusit sa fac platile la timp.
Propietarul a blocat spatiul impreuna cu lucrurile mele.
Am facut o plangere la politie pentru tulburare de posesie.
Propietarul m-a dat in judecata solicitand si evacuarea si efectuarea platilor.
Cele doua cauze s-au despartit.
In cauza referitoare la evacuare :
-chiar daca aceasta a fost in fapt blocata de catre propietar timp de 5 luni,deci nu din cauza mea nu am putut sa iau lucrurile de acolo, eu sunt pus la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 510.00 ron.
Dat fiind faptul ca dansul a blocat spatiul timp de 5 luni nu mi se pare normal sa platesc cheltuieli de judecata pentru faptul o solicitare de evacuare aberanta;eu fiind dispus eliberez spatiul oricand fara a fi nevoie sa ma actioneze in justitie.
Mentionez ca dupa 5 luni cand am reusit sa iau lucrurile cei care au spat usa au fost angajati de catre propietar iar eu am adus un martor care a vazut ca nu eu am deschis usa si ca lucrurile mele erau blocate de propietar.
Mai succint:atata timp cat evacuarea nu s-a facut din vina propietarului pentru ce sa platesc eu cheltuieli de judecata pentru acest proces ?

Alte discuții în legătură

*titlu:** legalitatea executării silite înainte de soluționarea ... Georgia2010 Georgia2010 *Titlu:** Legalitatea executării silite înainte de soluționarea apelului într-un proces de evacuare **Întrebare:** Bună ziua, Într-un proces ... (vezi toată discuția)
Investire cu titlu executoriu sentinta apel BogdanCatalin BogdanCatalin Buna ziua, nou pe forum, nou in problemele avocatesti. O sa mi cer scuze pentru limbaj daca nu va fi de specialitate. daca era, nu mai intram pe ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar - probleme cu evacuarea Irina S. Irina S. Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte ... (vezi toată discuția)