Multumesc pentru sfaturi Ionut si ynocentta. Politia ar trebui sa se implice si pentru simplul fapt ca este un spatiu ocupat ilegal, in afara de aspectele de tulburarea linistii. La primaria sectorului 4 nu reusesc sa gasesc ce serviciu s-ar ocupa de astfel de probleme. Asociatiile de locatari de pe ambele scari sint total inactive, desi o prima indatorire ar fi protejarea patrimoniului comun. "Amenajarile" facute au distrus hidroizolatia, sistemul de evacuare pluvial, au fost infundate (voit) aerisirile conductelor de ape menajere, rezultind in mirosuri neplacute in apartamente, etc. Plus aspecte de apararea contra incendiilor...
Intr-adevar, mi-au fost afectate intimitatea (ferestrele nu mai dau pe o terasa libera ci pe un loc de petreceri), siguranta (vin tot felul de persoane dubioase linga acoperisul si balcoanele mele), a aparut zgomotul (boxe, petreceri), fum de la gratare, etc.
Multumesc d-le Ion. Din pacate asociatia este in dezagregare. Va trebui sa fac totul singur. Ma intereseaza mult raspunsul daca ma pot considera proprietar afectat. Ce credeti?
Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc pe Bulevardul Unirii, Bucuresti. Terasa necirculabila a blocului de la scara alaturata a fost ocupata abuziv, fara aprobarea asociatiei de locatari si fara aprobarea locatarilor. Ocupantul este proprietarul unui apartament de sub terasa. A blocat casa scarilor cu un grilaj metalic si a spart peretii in asa fel incit sa aiba acces pe terasa direct din apartamentul sau pe o scara. Peretii apartamentului meu marginesc terasa pe o latura si am ferestre care dau pe aceasta terasa. Scara noastra, parte din acelasi bloc, este mai inalta decit scara cu terasa, in asa fel incit apartamentul meu este la nivelul terasei. Fiecare scara are propria ei asociatie de locatari. Ce pasi trebuie urmati pentru indepartarea ocupantului ilegal? Legea prevede ca pentru trecerea unui spatiu din proprietatea comuna in folosinta privata este necesar si acordul proprietarilor afectati. Ma pot considera proprietar afectat, desi fac parte din alta asociatie? Dupa cum am spus, terasa este marginita pe o latura de peretii mei de la dormitor si de ferestrele mele de la baie si dormitor. In prezent, chiar linga acesti pereti si ferestre se fac gratare, se pune muzica la boxe si se joaca baschet.