avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... terasa bloc ocupata ilegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

terasa bloc ocupata ilegal

Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc pe Bulevardul Unirii, Bucuresti. Terasa necirculabila a blocului de la scara alaturata a fost ocupata abuziv, fara aprobarea asociatiei de locatari si fara aprobarea locatarilor. Ocupantul este proprietarul unui apartament de sub terasa. A blocat casa scarilor cu un grilaj metalic si a spart peretii in asa fel incit sa aiba acces pe terasa direct din apartamentul sau pe o scara. Peretii apartamentului meu marginesc terasa pe o latura si am ferestre care dau pe aceasta terasa. Scara noastra, parte din acelasi bloc, este mai inalta decit scara cu terasa, in asa fel incit apartamentul meu este la nivelul terasei. Fiecare scara are propria ei asociatie de locatari. Ce pasi trebuie urmati pentru indepartarea ocupantului ilegal? Legea prevede ca pentru trecerea unui spatiu din proprietatea comuna in folosinta privata este necesar si acordul proprietarilor afectati. Ma pot considera proprietar afectat, desi fac parte din alta asociatie? Dupa cum am spus, terasa este marginita pe o latura de peretii mei de la dormitor si de ferestrele mele de la baie si dormitor. In prezent, chiar linga acesti pereti si ferestre se fac gratare, se pune muzica la boxe si se joaca baschet.
Cel mai recent răspuns: laur1313 , utilizator 10:49, 14 Mai 2020
Buna ziua,
Asociatia in cauza sa faca reclamatie la Politie, Primarie, Inspectoratul de Stat in Constructii ( bnuiesc ca nu a avut autorizatie cand a facut acele modificari, nu?).
In ultima instanta... angajeaza un avocat si se adreseaza instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Multumesc d-le Ion. Din pacate asociatia este in dezagregare. Va trebui sa fac totul singur. Ma intereseaza mult raspunsul daca ma pot considera proprietar afectat. Ce credeti?
Va puteti considera afectat de zgomot, daca este cazul...
Din ce am inteles, este vb. despre un bloc ce are asociatie separata pe fiecare scara, da?
Daca da, fatada, subsolul, terasa...reprezinta parti comune a blocului aflate in proprietatea tuturor proprietarilor si administrate/intretinute prin intermediul asociatiei.
Asa ca...puteti face linistit demersurile de mai sus
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Intr-adevar, mi-au fost afectate intimitatea (ferestrele nu mai dau pe o terasa libera ci pe un loc de petreceri), siguranta (vin tot felul de persoane dubioase linga acoperisul si balcoanele mele), a aparut zgomotul (boxe, petreceri), fum de la gratare, etc.
Vedeti sa nu va creati "probleme" apoi cu vecinul in cauza...

Alte discuții în legătură

Utilizare terasa bloc misha20 misha20 buna ziua, Locuiesc la etajul 4 unde din apartamentul meu exista acces direct la terasa blocului. Ferestrele din apartament si balconul au vedere direct in ... (vezi toată discuția)
Aprobare asociatie montare clima boreas boreas Buna, Locuiesc intr-un bloc la etajul 1, iar in dreptul apartamentului meu este o terasa. Patronul magazinului de sub apartamentul meu a montat o clima pe ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)