avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizare terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizare terasa bloc

buna ziua,
Locuiesc la etajul 4 unde din apartamentul meu exista acces direct la terasa blocului. Ferestrele din apartament si balconul au vedere direct in terasa, din bucatarie sau dormitor se poate iesi direct in terasa blocului. In actul de vinzare -cumparare a apartametului aceasta terasa este denumita "terasa necirculabila", iar acest lucru apare doar in actul meu de cadastru ca anexa la acest act de vanz. -cumparare. Din pacate de 3 ani sunt torturata de vecinul de la etajul 3, care locuieste partial sub aceasta terasa, dand petreceri, gratare, betii cu diversi prieteni, ba chiar a fortat geamul de la bucatarie, intrand peste mine in casa dupa ce i-am facut observatie sa inceteze sa ma mai deranjeze. A pretins la inceput ca vrea sa-si reparare scurgerea, ca are probleme, dar timp de 2 ani nu a facut nimic. Dupa ce am constituit asociatia de locatari, am schimbat incuietoarea si am lasat o cheie la administratorul bloculului si am informat presedintele asociatiei de problemele avute cu vecinul, avand dealtfel si diferite scrisori facute catre organizatia in care ne desfasuram activitatea (au fost apartamente de serviciu) in care am relatat toate betiile vecinului inclusiv faptul ca a intrat peste mine in casa. In acest sens am facut sesizari si la politie dar desi terasa este considerata conform cadastrului zona necirculabila, ma ameninta cu proces ptr ca nu-i mai permit accesul. Exista cheie la administrator, dar cum nimeni nu-i interzice accesul ptr reparartii sau interventii acesta doreste exclusivitate ptr utilizare, fara sa tina cont de faptul ca are acces la ferestrele apartamentului meu. Cum este legal si corect, daca tersa este zona necirculabila, si dlui nu are cota parte din aceasta zona, cum poate obtine acest drept si mai ales cum poate sa ma atace pe mine ptr interzicerea lui acolo, mai ales ca stie ca administratorul detine aceasta cheie si lui trebuie sa-i ceara acest drept?
Cel mai recent răspuns: misha20 , utilizator 18:19, 16 Septembrie 2013
Vecinul are cota-parte indiviza de proprietate comuna, asa ca nu puteti spune ca numai dv. aveti si el nu.
Dar, terasa fiind necirculabila, evident ca pe ea nu se circula asa cum se face pe strada, pe trotuar sau chiar pe un balcon obisnuit.
Felul cum apartamentul dv. este ampalsat face ca, cu atat mai mult, utilizarea ei sa fie limitata la nevoi stricte pentru reparatii.

Ati procedat bine cu cheia tinuta de administrator si ar fi bine daca s-ar rezista la presiunile lui, ca pana la urma s-ar obisnui cu ideea ca terasa nu poate fi folosita pentru chiolhanuri, macar si pentru faptul ca s-ar putea trezi la un moment dat ca-i pica apa-n cap cand ploua.
Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna respectiv poate fi utilizata de catre toti proprietarii
Daca este terasa necirculabila,pe cale de consecinta poate fi folosita strict in situatii speciale
Staruiti la nivelul presedintelui de asociatie sa impuna prin comitetul executiv regulamemt de ordine interioara cu conditii concrete de utlizare parti comune
Eventual executati sistem de siguranta=grati la geamurile dvs
Va multumesc ptr raspuns.

Mai precizez faptul ca in lista spatiilor comune mentionate pe toate actele de casa, atat al meu cat si a tuturor vecinilor, terasa necirculabila nu este trecuta la spatii comune, deseamenea nu are nimeni cota parte din ea.
In prezent sunt amenintata atat de vecinul cu pricina sa fac o "intelegere" cu el ca -si construiasca zid si eventual sa-si largeasca apartamentul (cu inca o camera deasupra apartamentului lui avand scara interioara, cel putin asa s-a laudat) cat si de presedintele asociatei ca sa ma "inteleg" cu el ptr ca altfel voi fi data in judecata pretinzand ca eu sunt cea care nu-i las sa acceseze terasa, dar administratorul blocului mi-a confirmat inca o data ieri ca are cheia de la mine ptr terasa si ca zilele acestea chiar va inlocui geamurile de la acoperisul blocului cu geamuri termopan.

Ce as putea sa fac mai departe ca sa contracarez orice invinuire din partea vecinului ? Sa aduc in instanta copiile scrisorilor cu plangerile formulate la adresa abuzurlor vecinului (acestea au nr de inregistrare) inca de pe vremea cand aceste apartamente erau de servici si eventual avocatul sa obtina de la politie si copiile sesizarilor si a modului in care acesta a fost penalizat dupa betiile desfasurate pe terasa pentru a se stabilii clar cand are voie sa foloseasca terasa? Presedintele asociatiei nu vrea sa se implice mai mult, si daca nu se gasesc solutii as putea chiar eu sa-i chem in judecata, dar la fel nu stiu pe cine, asociatia sau vecinul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces restrictionat terasa bloc locuinte RAAL123 RAAL123 Buna ziua Multumesc de la bun inceput celor care isi fac timp sa citeasca acest mesaj si sa ma ajute cu un raspuns. Locuiesc la et 7/8 si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc ocupata ilegal laur1313 laur1313 Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc pe Bulevardul Unirii, Bucuresti. Terasa necirculabila a blocului de la scara alaturata a ... (vezi toată discuția)
Impartire terasa necirculabila misha20 misha20 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum si in ce mod s-a putea imparti o terasa necirculabila (denumire in cadastru) cu un alte vecin care locuieste la ... (vezi toată discuția)