avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Acces restrictionat terasa bloc locuinte
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Acces restrictionat terasa bloc locuinte

Buna ziua
Multumesc de la bun inceput celor care isi fac timp sa citeasca acest mesaj si sa ma ajute cu un raspuns.
Locuiesc la et 7/8 si as dori sa stiu daca si in baza carei legislatii pot avea acees la tereasa blocului.
Terasa este fix deasupra apartamentului meu si este sigura ( la fel de sigura ca balconul personal) din punct de vedere al securitatii ( nu poti sa cazi / aluneci )
Zilele acesta, in care am fost nevoiti sa stam numai in casa, as fi apreciat 10 minute de aer curat luat sus pe terasa blocului. Problema este ca administratorul a incuiat cu cheia usa si nu a lasat nicio cheie vecinilor din scara blocului argumentand ca terasa nu este circulabila si ca se poate degrada hidroizolatia. Degradarea hidroizolatiei m-ar fi afectat direct pe mine intrucat locuiesc fix sub terasa.

Repet intrebarea:
-are dreptul adminstratorul sa restrictioneze accesul locatarilor la o proprietate comuna fie ea, sa prespupune scenariul pessimist - necirculabila?
- care este legea carea specifica acest lucru?

Va multumesc frumos
Sanatate multa!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:12, 1 Aprilie 2020
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Terasa necirculabila a imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna ,respectiv apartine in mod egal tuturor proprietarilor din imobil
Legea nr 196/2018 prevede fara echivoc ca proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune
Tot disp L nr 196/2018 prevede ca proprietarii pot utiliza exclusiv parte din partea comuna numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Este temeinica si legala pozitia administratorului de imobil de a restrictiona accesul la terasa imobilului deoarece pe de o parte este terasa necirculabila si pe de alta parte exista riscul producerii de evenimente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dacă vreau sa fac plaja pe terasa blocului,am voie? ... Anutzaaa1604 Anutzaaa1604 Bună ziua! Dacă vreau sa fac plaja pe terasa blocului,am voie? Șeful scării refuza sa.mi încredințeze cheia d la acoperiș. As avea dreptul? (vezi toată discuția)
Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)