avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire terasa necirculabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire terasa necirculabila

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti cum si in ce mod s-a putea imparti o terasa necirculabila (denumire in cadastru) cu un alte vecin care locuieste la etajul 3, avand doar o parte din aceasta terasa ca acoperis, eu locuind la etajul 4 cu vedere directa (avand ferestrele casei in terasa necirculabila).
Te aceasta terasa exista si o scurgere care daca s-ar construi un zid asa cum doreste vecinul, apa nu ar mai avea posibilitatea sa se scurga si s-a infiltra in peretii casei mele cat si la celalalt vecin, cel de sub apartamentul meu.
Vecinul cu pricina ar dori construirea unui zid pana in dreptul ultimei ferestre, mult dincolo de scurgere. Daca s-a construi acest zid, zona de dincolo de apartamentul meu pote fi accesata de catre toti vecinii din scara blocului sau numai de catre vecinul care are ca acoperis aceasta parte.
Va multmumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:21, 29 Septembrie 2013
Zidul nu se poate construi decat cu autorizatie de constructie. Sunt curios cum o sa scoata autorizatia.
Terasa necirculabila, este proprietare comuna a tuturor locatarilor, nu cred ca si-o poate atribui cineva in folosinta personala si in niciun caz nu se poate obtura scurgerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare terasa bloc misha20 misha20 buna ziua, Locuiesc la etajul 4 unde din apartamentul meu exista acces direct la terasa blocului. Ferestrele din apartament si balconul au vedere direct in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face, în asemenea situație ? Tory79 Tory79 Bună ziua! Recent am achiziționat (octombrie 2018) un apartament la etajul 4 din 4 . Din cele 4 apartamente, numai 3 au acoperiș, inclusiv al meu. ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara autorizatie Anda1965 Anda1965 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti daca mai pot lua masuri pentru urmatoarea situatie: Vecinul de deasupra apartamentului nostru cam prin anul 2008 a ... (vezi toată discuția)