avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce pot face, în asemenea situație ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce pot face, în asemenea situație ?

Bună ziua! Recent am achiziționat (octombrie 2018) un apartament la etajul 4 din 4 . Din cele 4 apartamente, numai 3 au acoperiș, inclusiv al meu. Apartamentul vecin nu are acoperiș, iar apa acumulată de la precipitații se infiltrează la mine în apartament. Menționez că, prin apartamentul meu trece țeava de scurgere a blocului (fluviala). Vecinii nu par interesați în a rezolva această problemă. Din punct de vedere legal, ce opțiuni aș avea?
Cel mai recent răspuns: Tory79 , utilizator 20:19, 8 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Banuiesc ca exista Asociatie de Proprietari.
Pornind de la aceasta premisa, aveti posibilitatea notificarii Asociatiei de Proprietari cu privire la acest aspect; somarea acesteia sa repare acoperisul sau in caz contrar reparea acestuia pe banii dvs. urmand sa-i recuperari din fondul de reparatii al Asociatiei de Proprietari.
Somați, prin avocat, Asociația de Proprietari iar în situația indezirabilă în care notificarea nu produce efecte, formulați o acțiune fondată pe obligația de a face.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa precizati detalii relevante
De regula acoperisul se executa pe intreaga suprafata a terasei necirculabile,tocmai pentru a se sigura efectul scontat respectiv sa nu se realizeze infiltratii si scurgeri intre zonele neacoperite
Instalatia de scurgere pluviala,apartine partii comune de imobil de locuit in comun,dar atat timp cat s-a intervenit si executat acoperis trebuie clarificat statutul acoperisului
Sunt situatii in care proprietarii hotarasc pentru confortul personal sa execute in regie proprie acoperis strict deasupra apartamentului pe terasa parte comuna si in astfel de situatii intretinerea si reparatia acoperisului intra in responsabilitatea proprietarului pe intreaga perioada de exploatare
Daca interventia de acoperire partiala terasa a fost executata fara parcurgerea procedurii legale=acord asociatie,proiect tehnic,autorizatie de constructie si certificat de urbanism este problematic deoarece trebuie intrat in legalitate
Când s-a efectuat construcția acoperișului s-a efectuat pașii legali, implicit proiectul și autorizația de construcție a acoperișului. Toți vecinii de la etajul 4 au fost de acord, mai puțin vecina în cauză, nu a fost de acord. Un vecin de la același etaj s-a oferit să o ajute financiar, și mai apoi sa-i înapoieze în rate, dar nu a fost de acord, spunând ca va face la anu. Și tot așa de vreo 8 ani , tot "la anul" o ține. Am vorbit cu cei de la Asociația de proprietari, și au spus că nu este de competența lor. Că ei nu pot face mare lucru.
Nu știu ce să mai fac.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Tory79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis Ovidiu Ardeleanu Ovidiu Ardeleanu Buna seara....as dori sa ma sfatuiti sau sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema. Sunt un locatar al unui bloc cu 4 etaje... Locuind la etajul ... (vezi toată discuția)
Impartire terasa necirculabila misha20 misha20 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum si in ce mod s-a putea imparti o terasa necirculabila (denumire in cadastru) cu un alte vecin care locuieste la ... (vezi toată discuția)
Administratorul refuza accesul pe terasa pentru reparatii pluviala Anca_gabi Anca_gabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la etajul 4/4 in sectorul 3. In urma cu cateva zile pluviala a pocnit de la ploi deasupra apartamentului meu. ... (vezi toată discuția)