Locuiesc intr-un bloc la etajul 1, iar in dreptul apartamentului meu este o terasa. Patronul magazinului de sub apartamentul meu a montat o clima pe terasa la marginea ei, in dreptul geamului de la dormitor.
Terasa fiind parte comuna, nu ar trebui sa primeasca aprobare de la asociatia de proprietari pentru montarea climei?
Montarea unui agregat pentru aer conditionat (banuiesc ca asta intelegeti prin "clima"....) presupune niste gauri in perete, deci, intr-o oarecare masura, se poate spune ca proprietatea comuna este afectata. Afectata poate fi considerata fi si numai sub aspect estetic, adica tot afectata se cheama daca mie, ca proprietar, pur si simplu nu-mi place cum arata acolo aparatul lor de A/C.
Conform art.14 din legea 230/2007 "Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu".
Art 39, din aceeasi lege, pune punctul pe i fara echivoc : "Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune."