Actionati-i in judecata si solicitati iinstantei sa dispuna inlaturarea reclamelor, invocand exact motivele pe care le-ati expus anterior ( bloc cu bulina, monument de arhitectura, etc.), cu documente.
Art. 39 din Legea nr. 230/2007 prevede:
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Art. 41 prevede:
Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.
Dacă s-a încălcat această prevedere, daţi asociaţia în judecată şi sigur veţi avea câştig de cauză.
Nu plecaţi la drum fără avocat! ;)
Pentru aceasta va trebuie obligatoriu autorizatie de la Primarie pentru afisaj. Pentru aceasta va trebui sa achitati o taxa. De asemenea, in prealabil, aveti nevoie de acordul asociatiei de porprietari cu privire la montarea acelui banner. Chiar daca acel banner va fi montat pe balconul dv., pe fatada, va sunt necesare toate acestea. In cayul in care montati bannerul pe geamul balconului dv., nu va mai trebuie nici un acord al vreunui vecin si nici autorizatie sau taxe.