avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa afisaj, publicitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa afisaj, publicitate

Buna ziua. Am doua intrebari. O persoana care posteaza un banner cu scop de reclama/publicitate pe fatada unui bloc, de unde are nevoie de autorizatie : de la primarie sau de la asociatia de locatari? Taxa pentru afisaj/ reclama-publicitate unde se plateste (la primarie sau la asociatia de locatari)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:52, 23 Ianuarie 2014
Fatada condominiului este parte comuna a tuturor proprietarilor, nu se pot pune panouri publicitare fara acordul asociatiei, daca aceasta doreste si o chirie (si asa ar fi normal), cel care doreste sa posteze trebuie sa achite, daca nu atunci nu posteaza.
Cred ca si primaria trebuie sa dea acordul de montare, nu stiu daca este o taxa.
Multumesc.M-ar interesa sa stiu daca daca are intaietate primaria sau asociatia de proprietari. Unul dintre locatarii nemembri are deja banner pe fatada blocului. Nu stiu daca are autorizatie de la primarie. Asociatia pe scara este infiintata de o luna.Ma intereseaza legal cum este .
Nu are nimeni intaietate. Primaria isi incaseaza taxele legale iar Asociatia chiria pentru folosinta fatadei.
Este obligatorie si autorizatia de la Primarie si acordul de la Asociatie pentru montarea reclamelor pe fatada.
Pe cei de la Primarie nu-i intereseaza daca asociatia si-a dat acordul sau nu iar pe cei din asociatie nu trebuie sa-i intereseze daca cel ce a montat banerul a platit la primarie sau nu.
Asa cum s-a mai spus fiecare e cu treaba lui.
Noi in asociatie punem la plata pe cei care-si instaleaza firme, banere... pe peretii blocului. Intamplator mai aflam de la cate unul ca plateste si "taxa de publicitate" la primarie, dar asta nu exclude plata chiriei pentru spatiul ocupat de firma, banerul afisul respectiv. Unii nu platesc la primarie taxa de publicitate si iar nu ne intereseaza pe noi cei din asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Banner publicitar pe bloc dragu_marius86 dragu_marius86 Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de ... (vezi toată discuția)
Banner pus pe peretele blocului coroana regala coroana regala Buna ziua Am si eu o nelamurire in privinta acestor bennere ...in blocul in care locuiesc s-au pus bannere doar pe o singura fata a imobilului,iar chiria pe ... (vezi toată discuția)