Buna ziua
Am si eu o nelamurire in privinta acestor bennere ...in blocul in care locuiesc s-au pus bannere doar pe o singura fata a imobilului,iar chiria pe care o plateste proprietarul bannerului se da doar chiriasilor care au acoperite geamurile cu aceste bannere.
Intrebarea mea ar fi: de ce acum nu se mai considera bun comun si o cota din banii primiti sa intre si pentru administratie?Adica atunci cand se fac reparatii pentru lift e bun comun,(prin urmare eu daca stau la etajul 1 si nu folosesc deloc liftul sunt nevoit sa platesc ) si cand e vorba de luat bani nu mai este bun comun (unul din beneficiari este chiar presedintele)??
Nu ar fii putut sa ia o cota din chiria bannerului si pt administratie si sa plateasca aceste reparatii(de lift,de acoperis si alte reparatii ce intra la bunuri comune)?
va multumesc anticipat ..daca ati putea sa mi spuneti ca presedintele comite vreo infractiune in acest caz #-o
Modalitatea de contractare montare bennere,cat mai ales scopul si directia utilizarii sumelor financiare obtinute ca si chirie,reprezinta responsabilitatea adunarii generale a asociatiei de proprietari sau a membrilor comitetului executiv
Nu presedintele, nu comite nici o fapta aflata sub incidenta legii penale
Presedintele nu comite infractiune pentru ca afisarea bannerului se face la decizia comitetului executiv al asociatiei.
Ce pot sa va spun este ca presedintele nu stie sa faca un contract cu tertii sau il face cu parti-pris-uri.
Nu, dar puteti formula o cerere-scrisoare (eventual semnata si de alti locatari care va impartasesc parerea) si sa i-o inmanati sau, daca nu vrea sa o primeasca o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, in care va exprimati acest punct de vedere. Raspunsul trebuie sa vi-l dea in 30 de zile.
Presedintii, comitetul, administratorul mai trebuie "trasi de maneca" din cand in cand, nu de alta, dar sa nu persiste in "greseli" si sa se simta monitorizati de locatari.
Am avut ocazia sa incheiem un asemenea contract pentru montarea unui baner publicitar pe fatada blocului de la etajul 10 pana la etajul 5. A fost foarte greu de convins proprietarii acestor apartamente. Toti in adunarea generala, sau fiecare din membrii asocaitiei ar fi vrut sa se monteze banere dar nu pe balconul lor , ci al vecinilor. De aceea s-a cautat sa se imparata chiria totala ca fiecare proprietar sa incaseze lunar cate 80 de euro ( 6 proprietari) iar asociatia sa incaseze 100 euro.
Solicitati presedintelui sa va prezinte contractul de inchiriere si o sa va lamuriti , cine si cum incaseaza banii. Poate incaseaza si asociatia dv ceva.