avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aprobare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aprobare

Se poate da o gaura in peretele de rezistenta pentru montarea unui aer conditionat ? Trebuie aprobare sau nu! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:23, 15 Mai 2019
Pentru montarea unui astfel de echipament pe peretele exterior al cladirii (la bloc), este necesara aprobarea com. ex. al as. prop , deoarece peretele exterior este parte comuna.

Acum, ce sa zic? Sunt mii de astfel de echipamente montate pe peretii exteriori si nu cred ca au vreo aprobare. Apoi, pentru montare nu se da numai o gaura in peretele de rezistenta, ci mai multe, ca sa nu mai vorbim de greutatea colectarii condensului rezultat, care de cele mai multe ori, pur si simplu "i se da drumul" sa curga pe unde-apuca..., peste pereti, peste ferestre, etc.
Deoarece se intentioneaza instalarea uneia dintre componente in exteriorul apartamentului,
respectiv pe exterior pe fatada blocului,legal ar trebui acordul asociatiei de proprietari care se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune condominiu
In realitate putine sunt cazurile in care asociatia de proprietari este solicitata sa dea acord instalare climatizare pe partea comuna condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montaj aer conditionat octavian2006 octavian2006 Am montat un aer conditionat pe o terasa a blocului ,pe peretele exterior al sufrageriei mele,nu sunt ferestre pana sus,deci zgomotul nu deranjeaza pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.sunt proprietarul unui apartament ... costinelrusu costinelrusu Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.Sunt proprietarul unui apartament, eu locuind la etajul noua.De vreo 3 ani de zile cand ploua afara, imi curge apa in ... (vezi toată discuția)