avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.Sunt proprietarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.Sunt proprietarul unui apartament ...

Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.Sunt proprietarul unui apartament, eu locuind la etajul noua.De vreo 3 ani de zile cand ploua afara, imi curge apa in dormitor, mai exact se infiltreaza intre apartamentul meu si al vecinului, deasupra ferestrei.. Rosturile de inbinare ale placilor de beton sunt distruse si se infiltreaza apa din exterior catre interior. .
Am solicitat sprijinul Asociatiei de proprietari,raspunsul a fost clar: Peretii exteriori nu sunt parte comuna a condominilui si ca nu este de datoria administratiei si a asociatiei de proprietari. Intrebarea este ?Conform legea:230/2007 art.3 (c ) peretele exterior este proprietate comuna si face parte din condominiu-Un condominiu este format din apartamente. Cine trebuie sa faca reparatiile ? Proprietarul sau asociatia de proprietari ? Multumiri anticipate
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
costinelrusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mamba968 , utilizator 23:09, 19 Ianuarie 2021
Aveți dreptate, exteriorul pereților face parte din fațada, care e parte comună. Scrie și în vechea lege, aia de care ați pomenit dvs., scrie și în legea 196 /2018, noua lege a asociațiilor de proprietari.

Asociația trebuie sa gestioneze desfășurarea acestei lucrări de reparații, cheltuielile se împart la toți proprietarii, conform art. 85, din legea mai sus menționată.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Peretii exteriori nu sunt parte comuna a condominilui si ca nu este de datoria administratiei si a asociatiei de proprietari.

Eronat !
Peretii exteriori compun fatada imobilului de locuit in comun,si reprezinta parte comuna
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si d einstalatii a condominiului
Daca la nivelul asociaiei,nu gasiti solutionare favorabila,sesizati oficial serviciul specializat din primaria teritoriala
Art.85. – Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în/şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; echipamente de echilibrare hidraulică a instalaţiilor; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul – partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; FAȚADELE; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, îngrijitor, personalul care asigură curăţenia etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; cheltuieli cu produse şi accesorii pentru curăţenie, alte servicii administrative către proprietatea comună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravit casa scarii Aloda47 Aloda47 Daca intr-o scara de bloc cu 14 apartamente vor sa se zugraveasca casa scarii si unii vor sa se faca fara asociatia de locatari iar unii vor prin asociatie, ... (vezi toată discuția)
Infiltratie apa de ploaie printre rosturile peretilor exteriori . dorudoru dorudoru Locuiesc intr-un bloc de sapte etaje.Sunt proprietarul unui apartament.Se vre-o 3 ani de zile cad ploua afara imi curge apa pe peretii din baie si bucatarie. ... (vezi toată discuția)
Parte comuna ciungu ciungu Buna ziua, Daca un proprietar si-a construit balconul (locuieste la parter)avand autorizatiile necesare,acel balcon face parte din partea comuna? (vezi toată discuția)