avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montaj aer conditionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montaj aer conditionat

Am montat un aer conditionat pe o terasa a blocului ,pe peretele exterior al sufrageriei mele,nu sunt ferestre pana sus,deci zgomotul nu deranjeaza pe nimeni,condensul se scurge la pluviala,nu este fatada,dar un vecin ameninta ca ma reclama pt ca am gaurit peretele si am afectat structura de rezistenta. Nu este stalp sau grinda,doar perete de beton. Ce inseamna de fapt modificare structura de rezistenta,dupa lege,si ce se poate intampla. Mentionez ca pe acelasi perete mai sunt aere montate la etajele superioare de ani buni. Multumesc de atentie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:57, 11 Iulie 2018
In speta expusa de dv nu poate fi apreciat modificare la structura de rezistenta
Aveti acordul asociatieid e proprietari?
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
L nr 230/2007
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare Doroteea Dinescu Doroteea Dinescu Se poate da o gaura in peretele de rezistenta pentru montarea unui aer conditionat ? Trebuie aprobare sau nu! Va multumesc. (vezi toată discuția)
Salut. am nevoie de putin ajutor, un sfat. vecinii mei de la ... Ioan_Chris Ioan_Chris Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)