avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la ...

Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face pe scurgere ci picura din scurgerea sparta in perete si loveste in AC al meu, de la etajul 3, producand un sunet a la picatura chinezeasca. Eu dorm cu geamul deschis si din cauza picurarii de sus si a faptului ca ajung stropi si in dormitor, sunt nevoie sa inchid geamul in mijlocul verii. Pentru aceasta situatie cu scurgerea apei de la AC, este nevoie sa ma adresez asociatiei sau presedintelui? sau este o situatie ce ma priveste direct pe mine si pe cei in cauza(vecinii mei)? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 13:30, 20 Iulie 2021
discutati cu vecinii sa prelungeasca in exterior teava de scurgere condens
nu este o problema in care poate fi implicata asociatia
Am discutat cu toti vecinii, pana acum nu s-a rezolvat nimic. acum nu stiu daca sa discut si cu presedintele, este si treaba lui?
presedintele poate doar sa medieze(daca vrea)......el si asociatia se ocupa de partile comune

sau varianta 2...puneti un burete pe unitatea AC care sa atenueze zgomotul picaturilor pe tabla
Este problema care se poate solutiona direct intre parti proprietari,asociatia de proprietari eventual poate ridica pretentii daca se aduc prejudicii la partea comuna de condominiu
Discutati amiabil cu vecinii sa dispuna prelungirea eventual modificarea traseului scurgerii sistemului de scurgere apa de aer conditionat
Este o problema la multe blocuri.Nimeni nu e interesat sa găsească soluții.Ca la noi:"merge și așa" sau "știm noi mai bine".Fiecare face ce vrea.In alte părți am văzut montată o conducta de colectare pe fațada blocului la care se racordeaza aparatele de aer condiționat. Sau ,la clădirile care au,la burlanele pt colectat apa de ploaie.Dar e nevoie de o disciplina în construcții.La noi vedem clădiri proaspăt renovate și zugrăvite ale unor instituții publice pe fațadele cărora siroieste apa de la aparatele de aer condiționat până pe trotuar.Si se degradează.Sau picură direct în capul trecătorilor.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este reglementat montajul aparatelor de aer conditionat la blocurile de locuinte? gev gev Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat montajul aparatelor de aer conditionat. Locuiesc la parter si nu mai pot suporta \"picatura ... (vezi toată discuția)
Scurgere apa aer conditionat... Mira68 Mira68 Buna ziua M-am mutat de aproape 3 ani si pana acum nu am avut probleme din cauza scurgerii apei din aerul conditionat. Incerc sa sintetizez problema mea. La ... (vezi toată discuția)
Problema condens de la aerul conditionat radu.s radu.s Problema Condens de la AC Buna ziua, am si eu urmatoarea problema. Eu locuiesc la parter, vecinul de la etajul 5 avand un AC care imi curge sub geamuri ... (vezi toată discuția)