Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face pe scurgere ci picura din scurgerea sparta in perete si loveste in AC al meu, de la etajul 3, producand un sunet a la picatura chinezeasca. Eu dorm cu geamul deschis si din cauza picurarii de sus si a faptului ca ajung stropi si in dormitor, sunt nevoie sa inchid geamul in mijlocul verii. Pentru aceasta situatie cu scurgerea apei de la AC, este nevoie sa ma adresez asociatiei sau presedintelui? sau este o situatie ce ma priveste direct pe mine si pe cei in cauza(vecinii mei)? Va multumesc!
Este problema care se poate solutiona direct intre parti proprietari,asociatia de proprietari eventual poate ridica pretentii daca se aduc prejudicii la partea comuna de condominiu
Discutati amiabil cu vecinii sa dispuna prelungirea eventual modificarea traseului scurgerii sistemului de scurgere apa de aer conditionat
Este o problema la multe blocuri.Nimeni nu e interesat sa găsească soluții.Ca la noi:"merge și așa" sau "știm noi mai bine".Fiecare face ce vrea.In alte părți am văzut montată o conducta de colectare pe fațada blocului la care se racordeaza aparatele de aer condiționat. Sau ,la clădirile care au,la burlanele pt colectat apa de ploaie.Dar e nevoie de o disciplina în construcții.La noi vedem clădiri proaspăt renovate și zugrăvite ale unor instituții publice pe fațadele cărora siroieste apa de la aparatele de aer condiționat până pe trotuar.Si se degradează.Sau picură direct în capul trecătorilor.