avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate Werther66

Activitate Werther66

Ce înseamnă tot ce pot?
Cum ar trebui sa prezint cu "argumente legale" cauza managerului?

Din partea mea tot ce cred că aș putea face este sa discut cu managerul din punct de vedere moral, adică x are spor maxim deși nu se expune iar y nu dar se expune.

Cum as putea da o forma "oficială" unei cereri scrise către manager? Prezint in scris problema și ,... ? El are vreo obligație de soluționare ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Faceti tot ce considerati.

Va puteti adresa si la minister.
Cu managerii exista in continuare probleme.

Buna ziua,

Va rog sa mă ajutați cu următoarea problema legata de locul de munca:

-lucrez într-un laborator de analize medicale , într-un spital de urgenta.
-in contextul epidemiei covid, s-a început efectuarea de teste rapide pentru pacienții suspecți de infectare cu covid.

- in urma cu aproximativ 2 ani, managerul a redus sporul de condiții periculoase de la 25% la minimul legal respectiv 15 % pentru toți angajații din laborator mai puțin o persoană care a făcut o solicitare scrisa către manager sub pretextul efectuării unor sarcini de natura administrativă suplimentare in laborator argumentând că nu accepta acele sarcini dacă i se reduce sporul de condiții periculoase. La ea s-a menținut sporul, pentru restul angajaților acesta a fost redus.

Întrebarile mele sunt următoarele:

1. In contextul riscului ridicat de infecție covid, aș putea face o solicitare cu temeiuri legale către manager prin care sa cer revenirea sporului de condiții periculoase la nivelul anterior?

2. Sub ce forma și ce fel de argumente as putea sa folosesc in sprijinul acestei cereri??

3. Ce "libertate" legală are managerul în hotărârea cuantumului sporului de condiții periculoase? Menționez că persoana care are sporul maxim 25% nu face teste covid19, in timp ce noi restul care ne expunem avem sporul de 15%.

Mulțumesc