avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor condiții pericoluloase in laborator de analize ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor condiții pericoluloase in laborator de analize medicale cu teste covid

Buna ziua,

Va rog sa mă ajutați cu următoarea problema legata de locul de munca:

-lucrez într-un laborator de analize medicale , într-un spital de urgenta.
-in contextul epidemiei covid, s-a început efectuarea de teste rapide pentru pacienții suspecți de infectare cu covid.

- in urma cu aproximativ 2 ani, managerul a redus sporul de condiții periculoase de la 25% la minimul legal respectiv 15 % pentru toți angajații din laborator mai puțin o persoană care a făcut o solicitare scrisa către manager sub pretextul efectuării unor sarcini de natura administrativă suplimentare in laborator argumentând că nu accepta acele sarcini dacă i se reduce sporul de condiții periculoase. La ea s-a menținut sporul, pentru restul angajaților acesta a fost redus.

Întrebarile mele sunt următoarele:

1. In contextul riscului ridicat de infecție covid, aș putea face o solicitare cu temeiuri legale către manager prin care sa cer revenirea sporului de condiții periculoase la nivelul anterior?

2. Sub ce forma și ce fel de argumente as putea sa folosesc in sprijinul acestei cereri??

3. Ce "libertate" legală are managerul în hotărârea cuantumului sporului de condiții periculoase? Menționez că persoana care are sporul maxim 25% nu face teste covid19, in timp ce noi restul care ne expunem avem sporul de 15%.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:00, 14 Mai 2020
Faceti tot ce considerati.

Va puteti adresa si la minister.
Cu managerii exista in continuare probleme.
Ce înseamnă tot ce pot?
Cum ar trebui sa prezint cu "argumente legale" cauza managerului?

Din partea mea tot ce cred că aș putea face este sa discut cu managerul din punct de vedere moral, adică x are spor maxim deși nu se expune iar y nu dar se expune.

Cum as putea da o forma "oficială" unei cereri scrise către manager? Prezint in scris problema și ,... ? El are vreo obligație de soluționare ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Faceti tot ce considerati.

Va puteti adresa si la minister.
Cu managerii exista in continuare probleme.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti apela la avocat sa va faca redactarea si sa puna presiune maxima pe manager daca vreti o strategie foarte bine gandita.
Cand se adopta o strategie trebuie discutat cu clientul ca sa fie de acord cu ce va urma avocatul sa faca si cata presiune sa puna.
O presiune prea mare poate duce pana la.demiterea managerului.

De aceea, va sugeam sa faceti cum credeti.
Eu consider ca avocatul trebuie sa isi distruga adversarul daca nu gaseste intelegere si are loc un razboi in toata regula.

Sfatul meu este sa depuneti o cerere prin care sa va precizeze in.scris anumite lucruri.
Si aceste cereri trebuie gandite in amanunt dar conteaza si ce plan urmezi ulterior.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este cadrul legislativ actual pe care ma pot baza pentru a-mi intemeia demisia dintr-o functie medicala, de stat, in contextul actual de pandemie si stare de urgenta? catalinks catalinks Buna ziua, Ma numesc Catalina, am 61 de ani si lucrez ca infirmiera, in cadrul unui spital judetean de urgenta, din Romania. Avand in vedere contextul ... (vezi toată discuția)
Obligare prezentare test covid la întoarcerea din concediu (cadre medicale) Nyko3 Nyko3 Buna ziua,astazi Managerul Spital de Urgenta Targu Carbunesti jud Gorj ( Spital Covid) a anuntat ca obliga cadrele medicale de a prezenta un test covid la ... (vezi toată discuția)
Sporuri ContSters23466 ContSters23466 in moment ce m-am angajat in 2006 mi s-a acordat 25 % spor deoarece lucrez in compartimentul de nosocomiale. in luna iunie 2008 mi s-a redus sporul de la 25 % ... (vezi toată discuția)