in moment ce m-am angajat in 2006 mi s-a acordat 25 % spor deoarece lucrez in compartimentul de nosocomiale. in luna iunie 2008 mi s-a redus sporul de la 25 % la 7 % dar fara sa fiu anuntata sau sa mi se emita vreo decizie. mentionez ca de profesie sunt economist si lucrez pe post de asistent igiena iar la salariul de baza nu primesc decit spor de vechime(25%), spor de spital de urgenat (15 %), spor de stabilitate (11 %), spor de conditii deosebite (7 %).mentionez ca in luna aprilie trebuia sa mi se majoreze salariul dupa noua grila dar s-a facut doar majorarea de 6 % data de guvers si pentru ca eram cu salariul undeva mai mult de jumatate din salariul maxim din grija nu s-a mai facut inca o majora dupa acea grija. daca ma poate cineva ajuta sa-mi spuna si mie daca am dreptul la salarizare la maxim tinind cont ca lucrez cu studii superioare pe un post cu studii medii, si daca este corect sa mi se reduca sporul de periculozitate tinind cont ca fac si munca pe care ar trebui sa o faca o laboranta (pregatirea probelor pentru recoltare, inregistrarea lor in registru si eliberarea de rezultate). va ultumesc
1. Daca postul pe care il ocupati presupune doar studii medii, nu are importanta faptul ca aveti studii superioare;
2. Desi faceti si munca pe care ar trebui sa o faca o laboranta, atat timp cat nu aveti cumul de functii sau nu este trecut macar in fisa postului, legal se presupune ca nici nu faceti aceasta munca;
3. Ce spor era cel care vi s-a redus? De conditii deosebite?
In fisa postul este trecut ca salariatul va "duce la indeplinire orice alta sarcina transmisa de sef de sectie, directiune". deci in aceasta baza efectuez si munca de laboranta.
da este vorba de sporul de conditii deosebite care mi s-a redus de la 25 % la 7 %.
multumesc pentru raspuns si astept in continuare detalii.
daca ma poate ajuta cineva (de profesie sunt economist si nu sunt 100 % sigura si juridic si nu vreau sa gresesc)
In OUG 115/2004 se spune in Art. 15. - În unităţile sanitare unde activitatea se desfăşoară fără întrerupere, în trei ture, personalul care lucrează lunar în toate cele trei ture, precum şi personalul care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopţii, prevăzut la art. 9, un spor de 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în cele trei, respectiv două ture."
INTREBAREA MEA: EU AS BENEFICIA DE ACEST SPOR TINAND COND CA LUCREZ O SAPTAMANA TURA 1 SI O SAPTAMANA TURA 2 (NU ESTE PREVAZUT COMPARTIMENTUL DECIT CU 2 ASISTENTI SI UN MEDIC CU PROGRAM DE 7 ORE, SAMBATA SI DUMINECA LIBER, TURA 1 SI TURA 2). MULTUMESC