avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Activitate Anatomix

Activitate Anatomix

Am formulat și plângere penala, doar ca politia a zis ca deocamdată nu se baga, ca e situație se urgență

Adrian ALBU a scris:

În plus față d cele spuse, ați putea să formulați o plângere penală pentru infracțiunea de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, prevăzută de art. 379 cod penal.

Va mulțumesc pentru răspunsuri


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuia sa va anunte.
Insa, nu prea aveti ce sa faceti.
Daca vreti sa analizati sub toate aspectele cazul.sfatul meu este sa va rezervati o ora de consultatie la avocat si o sa va explice pe larg.

V-am spus sa mergeti la.executor si doar acest lucru il puteti face in mod concret.
Dar, puteti merge si la avocat daca vreti mai mult de atat si sa primiti explicatii vreo 40 de minute pe putin.

Nu se pune problema sa refuze, are doar 3 ani, și e foarte fericita cand ne vedem, eu întrebam doar dacă legal mama ei a procedat corect când a schimbat domiciliul fara sa ma anunțe, în special ca a plecat din județ cu copilul, și dacă plângerea ce am făcut-o la politie are vreun efect sau e obligatoriu instanta

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Programul de vizitare se mentine, cata vreme poate fi realizat, in contextul schimbarii domiciliului / resedintei minorului.

Daca, insa, schimbarea domiciliului ori a resedintei va pune in imposibilitate de a exercita dreptul de vizitare, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea modificarii acestuia.

Instanta de tutela da eficienta principiului interesului superior al minorului.

Executarea silita poate fi realizata, daca alte demersuri(legate de o eventuala conciliere) au esuat.

Daca, insa , se va constata refuzul minorului, urmeaza sa aiba loc o forma de consiliere psihologica, vreme de 3 luni, prin DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI.

Daca refuzul minorului persista, nu sunt masuri de constrangere.



Bună, am și eu o nelămurire dacă se poate. Am divorțat la notar,avem un copil de 3 ani, custodie comuna și domiciliul la mama, cu program de vizita doua ore pe zi plus un weekend la doua săptămâni de vineri pana duminica., plus câte o săptămână în vacante. Mama a schimbat domiciliul de doua ori, fără sa ma anunțe, a doua oara a plecat din localitate în alt județ, a refuzat sa îmi dea o adresa unde sa pot sa vizitez fetita, eu nefiind înștiințat în prealabil ca a plecat din județ. Ce as putea face în cazul acesta? Are vreo răspundere pentru ce a făcut? Menționez ca programul de vizita a fost semnat de ambii părinți în fata notarului