Buna ziua! In februarie 2020 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate, iar in luna mai a aceluiasi an am primit o recomandata de la MAI prin care am fost informat despre deschiderea unui dosar penal pentru conducere fara permis si interzicerea dreptului de a conduce. Mentionez ca situatia permisului nu era "roz" si din ce am reusit sa inteleg se poate aplica o pedeapsa de la 1 la 5 ani de inchisoare, iar prescrierea faptei intervine dupa scurgerea pedepsei maxime. Cum de atunci au trecut 3 ani, nu am primit nici o veste,nu gasesc nici un dosar deschis pe numele meu pe portalul instantelor de judecata si nu figurez cu cazier. In acesta situatie, ar fi legal sa ma inscriu la scoala de soferi pentru obtinerea permisul de conducere sau ma puteti sfatui, va rog, cui as putea sa ma adresez ca sa aflu starea dosarului si cum poate fi inchis?
Buna ziua,
Am apelat la ajutorul unui avocat pentru o poprire pe salariu. Domnul avocat a fost foarte dragut la inceput, mi-a spus ca o sa castigam si o sa imi recuperez toti banii.
Am platit prima transa de bani pentru inceperea demersurilor legale si am asteptat... De fiecare data cand am incercat sa obtin informatii cu privire la mersul procesului, acesta a refuzat sa le ofere..mi-a oferit linkul siteului portal.just si atat.
Astazi, mi-a cerut diferenta de onorariu plus taxa de timbru si cu acesta ocazie am incercat, din nou, sa cer informatii cu privire la desfasurarea procesului, si din nou, nu am primit nimic.
In contractul pe care l-am semnat este specificat un numar de telefon la care pot sa cer informații, insa din nou, nu am reusit sa obtin decat un "revine domnul avocat catre dumneavoastra" si un "aveti rabdare" pe what's up de la dansul.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este, cum pot sa obtin detalii concrete despre mersul procesului? Este normal ca domnul avocat sa nu ofere aceste informatii?