Nu spun sa ma mut de tot la el, doar o perioada, câteva zile, sau o săptămâna, după sa ma intorc acasă. De exemplu săptămâna viitoare este ziua lui, iar bunica mea nu ma lasă sa merg la el ca sa o serbăm cu toată familia. Și m-am gandit împreuna cu el ca dacă nu ma lasă sa plec o zi, doua, trei, sa treacă și ziua lui și după sa ma întorc acasă. Nu pot nici sa stau atât închisă in casa și sa nu ies undeva sau sa cunosc oameni noi. Știu ca nu sunt majora, dar totuși trebuie sa mai ies și eu. Dar nu pot, nu ma lasă sa fac nimic pe motiv ca își face griji dacă plec undeva, și o înțeleg ca își face griji, dar nu poate sa ma țină nici atât închisă. Am vorbit cu ea de atâtea ori, dar nu înțelege ca am și eu nevoie sa ies, sa ma plimb sau ceva. Și de aceea am zis ca dacă plec câteva zile poate vede și ea ca eu chiar vreau sa ies și sa ma văd cu el și poate ma lasă mai mult.
Liliana Gradinaru a scris:
Daca iubitul poate pati ceva depinde de intreaga situatie. Parintii dv. unde sunt?
Regret ca va simtiti prizoniera, dar este o perioada prin care e necesar sa treceti in drumul spre maturizare. Toti am fost limitati de parinti sau ingrijitori ca sa nu luam decizii proaste pentru noi, cum ar fi dependenta de o persoana mai in varsta care ne poate exploata.
La 16 ani nu aveti capacitate juridica deplina cf. Cod civil, asa incat nu, nu puteti lua aceasta decizie singura. Inteleg ca iubitul vrea, dar asta arata ca nu e chiar matur din partea lui la 20 de ani. Daca sunteti matura dv. atunci va mutati singura cand va fi cazul, dar nu cu un om care e dispus sa se mute cu un minor. Ideea insasi e imorala si la limita legii penale.
Nu spun ca nu va simtiti limitata in miscare, dar chiar nimic nu e ca nu va lasa bunica... ati gasit cumva libertatea de a va plimba suficient ca sa aveti un iubit si sa aveti cu el o relatie care sa va duca la gandul ca e ok sa traiti cu el.
In opinia mea, ca sa fie lucrurile ok legal, sa dovediti maturitate e necesar sa aveti independenta. O persoana fara independenta e dependenta de persoana cu cine locuieste. Cand mai e si minora, lucrurile nu stau bine. Independenta inseamna financiar, locativ, emotional. Si vedeti dupa asta referitor la decizia de a va muta impreuna.