avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Andreila1

Activitate Andreila1

Răspuns la discuția Legea 544
Este gratuit, scopul grupui este de a informa cetatenii de ce se intampla prin localitate. De exemplu: Primarul a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si vreau sa stiu cand acest o sa fie demis conform OUG 57 art. 160.

Pe langa grup, ma gandeam sa fac si un site prin care sa comunic informatiile pe care le obtin.
Adrian Dimitriu a scris:

conform COR: "jurnaliștii/ziariștii se ocupa cu cercetarea, investigarea, interpretarea și comunicarea știrilor și informațiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului și altor mijloace media"
mai intai trebuie sa fiti profesionist: pagina de FB/ grupul sunt gratuite sau cu plata?

Discuție Legea 544
Salutari!
Administrez un grup si o pagina pe facebook in care prezint situatia localitatii in care ma aflu si ma intrebam daca pot sa ma consider "jurnalist" pentru a putea solicita informatii de la institutiile publice. Doresc sa fac acest lucru pentru ca termenele de raspuns sunt mult mai scurte si pentru a informa membrii grupului si paginii mele cat mai repede. M-am saturat ca cititorii mei sa ma intrebe anumite chestii, iar eu sa solicit aceste informatii si sa astept 30 de zile pentru a primi un raspuns din partea Primariei, iar uneori cand informatia este prea "periculoasa" sa primesc un plic gol.

Daca ce propun eu nu este posibil si nu ma pot numi "jurnalist" sau "mijloc de informare in masa", desi peste 60% din populatia localitatii imi citesc postarile, cum pot "fenta" aceasta lege?

PS. Sorry, dar nu am stiut in ce forum sa postez acest topic