Si mai stiu tot de la ei ca toate contributiile catre stat au fost platite pana in 15 mai deci chiar nu inteleg cum pot ei spune ca suma aceea a fost incasata necuvenit cand contractul me de munca a fost activ.
Am primit acest email de la ei:
Pruteanu Catalin a incasat necuvenit suma de 1707 lei (salariu apr20 incasat necuvenit).
Contractul de munca i-a incetat la data de 15.05.2020.
Ar mai avea 9 zile de co neef in suma de 1134 lei. Poate restitui suma diferenta de 573 lei.
Te rog sa iei legatura cu acesta pentru a returna banii – 573 RON in contul IBAN: RO58 INGB xxxx xxxx xxxx xxxx ING bank – Instore Power Provider, cu titlul de “plata necuvenita”
Dupa ce a efectuat plata, te rog sa ne ajuti cu o dovada a tranzactiei catre noi.
Am primit si cererea de incetare si am cerut si o adeverinta de vechime iar pe ambele data de incetare a contractului de munca este 15 mai dar ei continua sa spuna ca suma a fost incasata necuvenit si trebuie sa le dau inapoi din bani.
In data de 16 martie am fost fortat sa imi dau demisia de la locul de munca (stiu ca nu este legal dar dupa ce am calculat bine lucrurile am hotarat ca aveam mai mult de pierdut daca incercam sa ma lupt cu ei). In data de 11 mai am primit in contul bancar o suma care reprezenta salariul meu pe luna aprilie moment in care le-am scris celor de la fostul loc de munca ca sa vada daca nu cumva a fost o greseala, acestia mi-au raspuns ca demisia mea nu a fost procesata si eu inca figurez ca angajat la ei. Peste cateva zile acestia mi-au trimis o noua cerere de demisie cu data de 15 mai. Am vorbit cu mai multi prieteni iar unul dintre ei care este contabil a spus ca acum trebuie sa imi plateasca salariul pana in 15 mai plus cateva zile de concediu neefectuate si ca asa le trebuie avand in vedere cum s-au comportat cu mine. Dar dupa cateva zile acestia mi-au trimis un e-mail prin care mi se cere sa returnez acel salar minus acele zile de concediu deoarece a fost incasat necuvenit. Intrebarea mea este:
Legal eu trebuie sa returnez acesti bani sau ei sunt nevoiti sa imi plateasca tot salariul plus zilele de concediu avand in vedere ca contractul meu sa incheiat la data de 15 mai?