avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie neinregistata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie neinregistata

In data de 16 martie am fost fortat sa imi dau demisia de la locul de munca (stiu ca nu este legal dar dupa ce am calculat bine lucrurile am hotarat ca aveam mai mult de pierdut daca incercam sa ma lupt cu ei). In data de 11 mai am primit in contul bancar o suma care reprezenta salariul meu pe luna aprilie moment in care le-am scris celor de la fostul loc de munca ca sa vada daca nu cumva a fost o greseala, acestia mi-au raspuns ca demisia mea nu a fost procesata si eu inca figurez ca angajat la ei. Peste cateva zile acestia mi-au trimis o noua cerere de demisie cu data de 15 mai. Am vorbit cu mai multi prieteni iar unul dintre ei care este contabil a spus ca acum trebuie sa imi plateasca salariul pana in 15 mai plus cateva zile de concediu neefectuate si ca asa le trebuie avand in vedere cum s-au comportat cu mine. Dar dupa cateva zile acestia mi-au trimis un e-mail prin care mi se cere sa returnez acel salar minus acele zile de concediu deoarece a fost incasat necuvenit. Intrebarea mea este:
Legal eu trebuie sa returnez acesti bani sau ei sunt nevoiti sa imi plateasca tot salariul plus zilele de concediu avand in vedere ca contractul meu sa incheiat la data de 15 mai?
Cel mai recent răspuns: Pruty , utilizator 18:04, 27 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. (salariul plus compensarea in bani a zilelor de CO).

Ati primit decizia de incetare a c.i.m. ? Daca da,ce data a incetarii c.i.m. este mentionata in aceasta?
Am primit si cererea de incetare si am cerut si o adeverinta de vechime iar pe ambele data de incetare a contractului de munca este 15 mai dar ei continua sa spuna ca suma a fost incasata necuvenit si trebuie sa le dau inapoi din bani.
acest răspuns util
V-au pontat nemotivat? Pe ce motiv spun că este necuvenita?
Am primit acest email de la ei:
Pruteanu Catalin a incasat necuvenit suma de 1707 lei (salariu apr20 incasat necuvenit).

Contractul de munca i-a incetat la data de 15.05.2020.

Ar mai avea 9 zile de co neef in suma de 1134 lei. Poate restitui suma diferenta de 573 lei.

Te rog sa iei legatura cu acesta pentru a returna banii – 573 RON in contul IBAN: RO58 INGB xxxx xxxx xxxx xxxx ING bank – Instore Power Provider, cu titlul de “plata necuvenita”

Dupa ce a efectuat plata, te rog sa ne ajuti cu o dovada a tranzactiei catre noi.

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
Pruty, utilizator
acest răspuns util
In luna aprilie ce statut ati avut?

Alte discuții în legătură

Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Cum sa evit un eventual litigiu legat de concediul de odihna ? Olteanu Cornelia Olteanu Cornelia X-(Unui salariat i se intrerupe contractul individual de munca pe motive disciplinare . Acesta la inceputul anului si-a facut programare de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa absolvirea facultatii georgeanaandreea georgeanaandreea Am fost angajata dupa absolvirea facultatii, iar angajatorul a beneficiat de ajutorul acela de la stat timp de un an de zile. As dori sa stiu in cazul in care ... (vezi toată discuția)