avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare dupa absolvirea facultatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare dupa absolvirea facultatii

Am fost angajata dupa absolvirea facultatii, iar angajatorul a beneficiat de ajutorul acela de la stat timp de un an de zile. As dori sa stiu in cazul in care imi dau demisia trebuie sa restitui banii de care angajatorul a beneficiat timp de un an de zile?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:39, 18 Mai 2013
Nu trebuie sa restituiti nimic angajatorului.
la angajare mi s-a spus ca daca imi dau demisia mai repede de 1 an de zile de la angajare, trebuie sa restitui statului banii de care angajatorul a beneficiat
Probabil au spus acest lucru pentru a va intimida. Legea nr. 76/2002 nu prevede o asemenea sanctiune pentru dumneavoastra in cazul in care va dati demisia (evident cu preaviz, 15 zile sau 30 de zile, depinde de postul pe care il aveti).
multumesc frumos
Daca va dati demisia , angajatorul nu mai este obligat să restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru dvs plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă .

Totusi, in anumite conditii, se poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs.

Alte discuții în legătură

in perioada de preaviz salariatii pot efectua concediu de odihna avramflorin avramflorin Buna ziua, Am urmatoarea intrebare : Care este legea si articolul de lege ce prevede faptul ca pe perioada de preaviz se poate efectua zile de concediu . ... (vezi toată discuția)
Preaviz lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti care e durata legala a preavizului? Caz concret : sotia mea a gasit un nou loc de munca si doreste sa faca cerere de preaviz ... (vezi toată discuția)
Demisie, preaviz, rest de concediu de 15 zile. monahelenus monahelenus In cazul in care se doreste depunerea demisiei este obligatoriu termenul de 20 de zile de preaviz daca exista un numar de 15 zile de concediu neefectuat? ... (vezi toată discuția)